Miercuri, 24 aprilie 2024 - 7:00:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


60% din masinile verificate de RAR au probleme tehnice


10 iulie 2012

rar_bacauPeste 59% din cele aproape 22.500 de vehicule verificate de Registrul Auto Roman (RAR) in ultimele trei luni au fost declarate neconforme pentru ca au avut diferite probleme tehnice sau legate de documente, a anuntat luni institutia.

Dintre autoturismele declarate neconforme, aproape jumatate au picat testul securitatii rutiere, avand defectiuni precum proasta functionare a farurilor si semnalizarii, starea necorespunzatoare a sasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale in mecanismul de directie sau in articulatiile puntilor din fata si spate sau defectiuni ale sistemului de franare.

De asemenea, 20,4% din autovehiculele neconforme sunt considerate de inspectorii RAR ca prezentand pericol iminent de accident. Acestea au sisteme de franare ineficace, elemente componente ale sistemelor de franare deteriorate sau mecanismul de directie intr-o stare necorespunzatoare.

Din totalul vehiculelor oprite in trafic, in aproape 20% din cazuri s-a constatat depasirea normelor maxime admise de poluare.

Aproape 2,4% dintre autoturismele verificate au avut probleme legate de identificare, iar 6% aveau nereguli din punct de vedere al inspectiei tehnice periodice (ITP fals, ITP expirat, lipsa de acte).

Directorul general al RAR, George-Adrian Dinca, spune ca rezultatele controalelor nu reflecta starea generala a parcului auto din Romania, deoarece echipajele mixte RAR-Politie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de defectiuni.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro