Vineri, 19 aprilie 2024 - 8:42:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Timişoara va avea reţea de încărcare a maşinilor electrice


19 aprilie 2013

Timişoara va intra în reţeaua europeană de încărcare a maşinilor electrice, a anunţat primarul Nicolae Robu, care a prezentat presei şi una dintre soluţiile de protejare a mediului în următorii ani - un mijloc de transport fără emisie de noxe.


„Primăria Municipiului Timişoara a semnat o scrisoare de interes pentru a se implica într-un nou proiect european de infrastructură din cadrul programului pentru energii inteligente şi eficiente, respectiv, pentru dezvoltarea unei reţele de puncte de încărcare a maşinilor electrice în regiunile partenere”, a declarat Nicolae Robu, citat de agerpres.ro.


Promovând conceptul „Timişoara Verde”, primăria oraşului de pe Bega încearcă să găsească cât mai multe soluţii de protecţie a mediului. Potrivit sursei citate, strategia municipalităţii vizează două paliere de acţiune: încurajarea cetăţenilor şi a instituţiilor să utilizeze mijloacele de transport nepoluante şi crearea unei infrastructuri adecvate.


Reţeaua de puncte de încărcare din care va face parte Timişoara cuprinde mai multe localităţi din nouă state ale UE. „În România sunt foarte puţine maşini electrice, dar, dacă un şofer străin vine la Timişoara şi are o maşină electrică, şi-o va putea încărca de la aceste surse”, a precizat Nicolae Robu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro