Joi, 25 aprilie 2024 - 1:25:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mircea Cosma, în control la DGASP Prahova


15 mai 2013

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, şi-a petrecut aproape întreaga zi, neglijând organizarea conferinţei CEPLI, la sediul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială.

Cosma a ajuns la sediul DGASP la ora 7.00 şi a dorit să verifice modul în care sunt tratate persoanele cu dizabiliăţi de către membrii comisie pentru stabilirea gradului de handicap.

Mircea Cosma a decis să monitorizeze strict activitatea Direcţia şi a solicitat chiar şi un audit la DGASP Prahova.

Publicăm integral comunicatul emis de Consiliul Judeţean Prahova în care sunt anunţate primele măsuri menite să rezolve problemele din acest domeniu.

“Măsuri dispuse de Consiliul Judeţean Prahova ca urmare a sesizărilor apărute în presă şi a controlului efectuat de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice prin Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Prahova.

Pentru a verifica situaţiile prezentate în ultimele zile despre activitatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, conducerea Consiliului Judeţean Prahova a decis convocarea Comisiei pentru Sănătate, Protecţie Socială, Agricultură şi Activităţi Sportive.

Membrii acestei comisii sunt:

-David Simona, consilier judeţean, preşedinte;
- Dosaru Elena, consilier judeţean, secretar;
- Neaga Gheorghe, consilier judeţean, membru;
- Oprescu Nicolae, consilier judeţean, membru;
- Dragomir Florin Auraş, consilier judeţean, membru.

Cei cinci vor verifica activitatea comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, urmând ca în termen de o săptămână să întocmească un raport amănunţit, care va fi prezentat în prima şedinţă a Consiliului Judeţean Prahova, din data de 27.05.2013.

De asemenea au fost dispuse următoarele măsuri pentru eficientizarea activităţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova în interesul persoanelor cu dizabilităţi:

1.      Coordonarea activităţii comisiei de verificare a Consiliului Judeţean Prahova şi monitorizarea activitaţii DGASPC Prahova va fi realizată de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Laurenţiu Rebega.

2.      Programarea la Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap şi la Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap se va face în scris şi se va menţiona ora la care persoana trebuie să se prezinte. De asemenea, în situaţia în care persoana cu handicap este nedeplasabilă din diferite motive, aceasta poate fi reprezentată de către altă persoană, care va prezenta un înscris prin care se certifică imposibilitatea deplasării acesteia (adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie/ specialist), dovada spitalizării, etc. Acest lucru era valabil şi până acum, însă înştiinţarea pentru persoanele cu handicap se făcea verbal, nu în scris.

3.      Se vor suplimenta bonurile de ordine pentru persoanele care vin să depună dosarul pentru revizuirea gradului de handicap, pentru a oferi tuturor solicitanţilor siguranţa că vor fi evaluaţi cu operativitate.

4.      Se va solicita sprijinul primăriilor pentru a anunţa persoanele cu dizabilităţi despre măsurile luate la nivelul Direcţiei Generale de Protecţie Socială şi Protecţia Copilului Prahova

5.      Se va demara o campanie de informare a cetăţenilor în mass-media cu privire la modul de funcţionare  a Direcţiei Generale de Protecţie Socială şi Protecţia Copilului Prahova”.

Interesantă este desemnarea vicepreşedintelui CJ Laurenţiu Rebega pentru monitorizarea situaţiei DGASPC Prahova şi aşteptăm cu interes concluziile acestei perioade de monitorizare.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro