Vineri, 29 martie 2024 - 2:29:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ziua Mediului sărbătorită şi la Ploieşti


4 iunie 2013

O serie de acţiuni dedicate Zilei Mondiale a Mediului, serbată pe 5 iunie, sunt organizate în săptămâna 3-7 iunie de către Biroul de Protecţia Mediului din cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice.

Astfel municipalitatea invită ploieştenii de toate vârstele la următoarele acţiuni:

 

1.      10 seminarii în şcolile din Ploieşti  avand ca tema motto-ul Zilei Mondiale a Mediului 2013: "Gandeste, consuma, salveaza!"

 

2.      Realizarea si lansarea a 2.000 de pliante având ca tema "Gandeste, consuma, salveaza!" - Educatia consumului ecologic in contextul dezvoltarii durabile.

 

3.      Lansarea unui concurs de desene având ca temă " Deseurile de echipamente electrice si electronice prind viata" adresat elevilor Liceului de Arta "Carmen Sylva" Ploiesti. Premierea acestor desene din punct de vedere al mesajului transmis, al originalitatii si prezentarii se va face pe 5 iunie, iar acţiunea este realizată în colaborare cu Asociaţia Română pentru reciclare ROREC.

 

4.      Seminar pe 5 iunie, de la ora 10.00, la Inspectoratul Şcolar judeţean Prahova, la finalul caruia vor fi premiate si desenele intrate in concursul lansat la Liceul de Arte Plastice.

 

5.      “Marş pentru mediu” eveniment de sensibilizare ecologica organizat de Let΄s do it Romania!  Ora 12.00- traseu parcul Mihai Eminescu - Palatul Administrativ.

 

6.      Actiune de salubrizare lizieră de pini din zona Gara de Vest organizat în colaborare cu compania Bergenbier S.A - ora 14.00.

 

7.      In data de 06 iunie - actiune de informare si educare a cetatenilor privind consumul ecologic si minimalizarea impactului consumului irational asupra mediului, realizat in colaborare cu Carrefour Hipermarket Ploiesti constând în:

 

•        seminar Liceul Energetic ora 900- 1000;

•        difuzare material informativ-educativ (pliante);

•        stimularea consumatorilor de produse ecologice;

•        atelier de lucru (desene la tema) - realizat in cadrul Carrefour Hipermarket Ploiesti - cu stimularea participarii copiilor si premierea lucrarilor;

•        sondaj de cunostinte in randul cetatenilor privind "Consumul ecologic", alimente organice, consum rational in contextul dezvoltarii durabile.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro