Miercuri, 24 aprilie 2024 - 7:35:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


USL lucrează, opoziţia doarme!


10 iunie 2013

Camera Deputaţilor a aprobat tacit un proiect care modifică Legea 215 a administraţiei publice locale. Proiectul urmează să intre în Senat, de unde, mai mult ca sigur, va ieşi aprobat. Despre ce este vorba? Din momentul în care această modificare va intra în vigoare, proiectele privind patrimoniul unei localităţi vor putea fi votate czu 50%+1 din voturile consilierilor locali în funcţie. Deci nu cu două treimi, aşa cum prevede legea acum. De ce mi se pare grav? Pentru că bunurile unei localităţi vor putea fi, astfel, vândute sau concesionate mult mai uşor. Nu va mai fi nevoie de votul tuturor partidelor dintr-un CL, va fi suficient votul unei anumite părţi, cea aflată la putere, în speţă USL. De 23 de ani încoace, indiferent de putere, patrimoniul a fost administrat cu două treimi din voturi, tocmai pentru ca înstrăinarea să nu se facă politic.

Despre acest subiect nu se vorbeşte deloc, deşi este grav ceea ce se întâmplă. Mă tot întrebam, de ce oare nu spune nimeni nimic? În realitate, întrebarea corectă este: cine să spună? Cei din USL doar nu sunt proşti să se laude cu aşa ceva, că din punctul lor de vedere era mai bine să nu se afle. Opoziţia… care opoziţie? PP-DD e mort fără OTV, PDL e în război cu PDL. Presa centrală are treabă cu Băsescu şi Antena 3. M-am apucat eu să scriu, poate-poate vede cineva şi are o reacţie. Aiurea!

 

Dacă tot m-am apucat să scriu, măcar să-mi duc ideile la capăt. Proiectul ăsta cu modificarea Legii 215 a fost iniţiat de şase deputaţi PSD. S-a aprobat tacit, adică fără să fie discutat în plen, aşa cum se procedează în cazul multor proiecte despre care nu trebuie să afle opinia publică. Ce să-l întrebi pe deputatul de Câmpina, liberalul Virgil Guran?! S-ar putea nici să nu ştie treaba asta! Nici nu cred că l-a interesat, că are altă idee acum, să treacă secretarii primăriilor în subordinea prefecturilor. O inepţie, ca să nu zic altfel, că eu sunt o delicată. Totuşi, Guran şi liberalii lui se vor trezi, la un moment dat şi vor conştientiza că treaba asta cu votul simplu pentru patrimoniu este gândită şi împotriva lor. În teritoriu, da, USL e la putere în majoritatea localităţilor. Asta, în teorie. În practică, PSD conduce şi, cred eu, pregăteşte terenul pentru momentul în care va scăpa de PNL. Credeţi-mă, pesediştii abia aşteaptă acel moment!

 

Acum, să explic de unde am aflat de proiectul ăsta – de pe site-ul Camerei Deputaţilor. Că am prostul obicei să mă uit din când în când pe ordinea de zi a şedinţelor şi pe raporturile privind situaţia proiectelor. Iar dacă vreunul îmi atrage atenţia, atunci îl studiez. De obicei îmi atrag atenţia cele care trec prin aprobare tacită…

 

Detalii şi facsimile: http://www.campinaph.ro/2013/06/bunurile-unei-localitati-vor-putea-fi-instrainate-cu-501-din-voturile-consilierilor-nu-va-mai-fi-nevoie-de-doua-treimi.html

 

 

 

MATERIAL PRELUAT INTEGRAL DE PE http://vochina.wordpress.com/

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro