Vineri, 19 aprilie 2024 - 10:47:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cine îşi doreşte grevă la RATP?


28 iunie 2013

Anunţ şoc al primarului Iulian Bădescu. Liderii de sindicat din RATP Ploieşti încearcă să mobilizeze angajaţii regiei pentru a declanşa o grevă generală.

 

Bădescu consideră că nu există niciun motiv real pentru declanşarea unui asemenea protest, mai ales că drepturile salariale ale angajaţilor RATP sunt plătite la zi, iar Contractul Colectiv de Muncă este respectat întocmai. Unul dintre pretextele foloside de liderii RATP pentru declanşarea unei greve îl constituie transformarea regiei în societate comercială.

 

„Transformarea Regiei în societate nu afectează în niciun fel relaţiile de muncă între patronat, respectiv Consiliul Local Ploieşti, şi angajaţii noii societăţi. Prin transformare, drepturile şi obligaţiei Regiei sunt preluate de către societatea comercială, inclusiv contractulul colectiv de muncă”, a anunţat Bădescu, precizând că salariaţii RATP au un contract colectiv valabil până în anul 2014

 

Bădescu a ţinut să precizeze că Regia de Transport şi-a onorat la timp toate obligaţiile salariale către cei 1066 de angajaţi. Salariul mediu la RATP este de 2,161 lei, iar primarul consideră inoportună tentativa liderilor de sindicat de a organiza o grevă, aşa zis spontană.

 

Primarul a mai dorit să menţioneze că declanşarea unui astfel de protest neîntemeiat, va determina conducerea RATP de a se adresa instanţelor pentru stabilirea legalităţii grevei.

 

Interesant este că zvonurile despre presupusa grevă a şoferilor RATP a apărut la doar câteva ore de la şedinţa Consiliului Local Ploieşti, şedinţă în care aleşii au decis transformarea RATP în societate comercială, aşa cum a solicitat Curtea de Conturi încă de la începutul acestui an.  Noua societate va prelua în totalitate personalul RATP.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro