Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:04:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cosma supraveghează lucrările de canalizare de la Comarnic


17 iulie 2013

Sătul de modul în care de lucrează la canalizarea oraşului Comarnic, Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, a organizat la sediul primariei un comandament de lucru solicitând explicaţii pentru întârzierile constatate la realizarea proiectul cu finanţare europeană „Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare”.

Proiectul, realizat de Consiliul Judeţean Prahova şi derulat prin intermediul operatorului regional HidroPrahova, este cel mai important proiect cu bani europeni, care se derulează în Prahova prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu (POS Mediu). Este vorba despre reabilitarea şi modernizarea a 350 km reţele de canalizare, realizarea a şapte staţii de epurare, 250 staţii de repompare a apei uzate, reabilitarea conductelor de apă potabilă etc. Proiectul are o valoare de 162 milioane de euro, iar lucrările se vor realiza în 13 localităţi din judeţ.

În Comarnic, reţeaua de canalizare va fi extinsă de la 200 de metri, cât are în prezent, la aproape 60 km. Valoarea contractului este de aproximativ 10 milioane de euro, iar la finalul perioadei de execuţie, (doi ani), 92% din populaţie va avea canalizare.

Cosma a admis că la Comarnic lucrările sunt greu de executat din cauza terenului, dar şi pentru prezenţa DN1, una dintre cele mai circulate şosele din ţară.

Şeful CJ Prahova a decis că la fiecare două săptămâni se va întrunii un comandament în cadrul căruia se va face analiza graficului de lucrări pe care constructorul este obligat să-l depună până la data de 20 iulie


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro