Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:06:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Singura primărie din România cu interpret în limbajul mimico-gestual


8 august 2013

Primăria Buzău are un interpret în limbajul mimico-gestual, după ce un angajat al municipalităţii a absolvit un curs în acest sens, reprezentanţii asociaţiei care a organizat cursul spunând că în ţară nu mai există o altă instituţie publică unde să fie un astfel de specialist.
Potrivit primarului municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, un alt angajat din cadrul administraţiei locale va fi trimis la cursuri în perioada următoare, pentru a exista continuitate în relaţia funcţionar - persoane cu dizabilităţi, în perioada în care Larisa Dinu va fi în concediu.

În prezent, Asociaţia "Centrul de pregătire pentru o viaţă independentă în limbaj mimico-gestual" este autorizată pentru cursuri de formare în cazul absolvenţilor de studii superioare, însă din toamnă va începe o serie de cursuri şi pentru absolvenţii de studii medii.

Legea 448/2006 obligă toate autorităţile să ofere informaţii pentru persoanele surde. Primăria Buzău este singura administraţie locală din ţară în care ar exista un angajat specializat în limbajul mimico-gestual.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro