Vineri, 29 martie 2024 - 12:12:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un deputat, în sprijinul elevilor navetişti


20 septembrie 2013

Comisia de învăţământ de la Camera Deputaţilor s-a pronunţat, cu 15 voturi pentru şi două abţineri, în favoarea propunerii legislative susţinută de deputaţii PSD Vlad Cosma, Cătălina Ştefănescu, Tamara, Ciofu şi Andrei Dolineaschi, prin care se reglementează decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii  şcolarizaţi în altă localitate decât cea de domiciliu. Cei patru deputaţi PSD propun ca în cazul transportului elevilor să fie introdus un plafon maxim, echivalent cu tariful mediu naţional, calculat de Ministerul Transporturilor pe baza datelor centralizate de la toţi operatorii rutieri de transport public de persoane interurban.  

Astfel, pentru operatorii care practică tarife mai mici sau egale cu tariful mediul naţional, nu vor exista modificări pentru nicio categorie de călători. În schimb, operatorii care practică tarife mai mari decât media naţională vor fi obligaţi ca exclusiv în cazul elevilor să aplice un tarif egal cu media naţională.
„Prin această propunere legislativă, Ministerul Educaţiei Naţionale va putea să estimeze corect fondurile pentru decontarea cheltuielilor de transport ale elevilor. Nu vor mai exista situaţii ca în prezent, când s-au terminat fondurile pentru decontarea cheltuielilor de transport ale elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu. De asemenea, nu va mai exista riscul de a se întârzia mai multe luni de zile decontarea cheltuielilor de transport de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi astfel se va diminua rata de abandon şcolar rezultată în urma acestei probleme”, a declarat deputatul Vlad Cosma.

Iniţiatorii propunerii legislative au convins membrii Comisiei de învăţământ că acestă formă de protecţie socială nu afectează nici mediul concurenţial, nici capacitatea operatorilor de a face profit din activitatea de transport.
Raportul favorabil acordat de Comisia de învăţământ propune deputaţilor să voteze pentru această propunere legislativă. După votul din Camera Deputaţilor, proiectul va intra în dezbatere la Senat, care este cameră decizională în acest caz.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro