Marţi, 16 aprilie 2024 - 4:14:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sărbătoare la Podenii Noi FOTO


22 septembrie 2013

Comuna Podenii Noi a îmbrăcat, în acest weekend, straie de sărbătoare. Cu mic, cu mare, toţi localnicii au fost aşteptaţi la sărbătoarea localităţii, sărbătoare la care au participat şi numeroşi politicieni. „Cireaşa de pe tortul” festivităţilor putem să spunem că a fost delegaţia localităţii Satul Nou, din Republica Moldova, fratele de peste Prut al comunei Podenii Noi. De altfel, este impresionantă prietenia reală care s-a legat între autorităţile locale din cele două comune înfrăţite. Dacă la sfârşitul lui august, Mihai Alionte, primarul de la Podenii Noi mergea la Satul Nou împreună cu o delegaţie de consilieri locali, acum Natalia Chistol a venit în comuna prahoveană împreună cu mai mulţi reprezentanţi ai localităţii pe care o păstoreşte. E drept că la Podeni nu a reuşit să ajungă Iurie Leancă, premierul moldovean. Leancă este născut la Satul Nou şi promisese că va încerca să ajungă la sărbătoarea comunei Podeni. 

Natalia Chistol însă a fost senzaţia evenimentului de la Podenii Noi, mai ales în momentul în care a îmbrăcat costumul popular moldovenesc şi s-a urcat pe scenă alături de ansamblul de dansatori de la Satul Nou. A primit ropote de aplauze, semn că în localitatea din Prahova poate considera că este acasă.

Dar să revenim la partea...oficială a Zilelor comunei Podenii Noi. În deschidere, primarul Mihai Alionte a înmânat diplomele de cetăţeni de onoare mai multor prieteni ai localităţii. Sunt cetăţeni de onoare ai comunei Podenii Noi Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, Natalia Chistol, primarul localităţii Satul Nou, deputatul Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahova şi subprefectul Rodica Paraschiv.

Localnicii s-au bucurat de recitaluri de muzică susţinute, printre alţii de Maria Văduva, Florica Jinga, Adela Dumitrache, Valentin Dinu, Alesis şi mulţi alţii. Mulţumit de reuşita evenimentului, primarul Mihai Alionte a promis că anul viitor petrecerea va fi mai spectaculoasă.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro