Vineri, 29 martie 2024 - 10:29:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Măgurele pe harta energiilor fotovoltaice din România


16 octombrie 2013

Peste zece hectare de panouri fotovoltaice, produc 3,3 MW de energie electrică. Se întâmplă la Măgurele, unde una dintre cele mai îndrăzneţe investiţii daneze din Prahova a devenit realitate.
Staţia solară de producere a energiei electrice de la Măgurele a fost inaugurată în prezenţa autorităţilor locale, a ambasadorului Danemarcei la Bucureşti, Michael Sternberg şi a lui Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova.

Parcul fotovoltaic este deţinut de compania daneză Eurowind Energy şi are o capacitate instalată de 3,3 MW. Investiţia de cinci milioane de euro constă în montarea a 13.800 de module fotovoltaice şi poate asigura energia electrică necesară pentru 2.500 de locuinţe.

Eurowind Energy este prezentă pe piaţa românească din 2011şi şi-a propus să devină lider în producţia de energie solară şi eoliană în ţara noastră.

Comuna Măgurele devine astfel una dintre cele mai moderne localităţi din Prahova. Beneficiind de infrastructură la standarde europene şi de situarea pe DN1A, localitatea a devenit atractivă pentru investitorii privaţi. În curând, va fi amenajat, în colaborare cu comuna Gornet, un depozit modern pentru legume şi fructe.

Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, a ţinut să-l felicite pe primarul Vasilică Diaconu, numindu-l „unul dintre cei mai harnici primari din judeţ”. „Chiar dacă este un primar de opoziţie a demonstrat că ştie să facă administraţie. Avem aici 52 de hectare împădurite, o primărie nouă, la sfârşitul lunii vom avea şi un cămin cultural modern. Eu dau Măgurele drept exemplu tuturor primarilor din judeţ. Dacă vrei să dezvolţi o localitate se poate. Trebuie doar să fii încăpăţănat şi să îţi doreşti anumite lucruri.”, a spus Mircea Cosma.

Vasilică Diaconu, primarul comunei Măgurele, este mulţumit de investiţia realizată de firma din Danemarca.

„Ne bucurăm că beneficiem de o asemenea investiţie. Sunt multe avantaje pentru noi: de la locuri de muncă până la taxele şi impozitele la nivel local, lucruri care ne permit să facem, la rândul nostru, alte investiţii de care să beneficieze direct locuitorii comunei", ne-a declarat primarul Vasilică Diaconu.

„Astăzi demonstrăm că tehnologia daneză pe bază de soare funcţionează şi atunci când vremea este mohorâtă. Danemarca este o ţară care se bazează foarte mult pe energie regenerabilă, biomasă, vânt şi energie solară. Numeroase companiile daneze sunt foarte interesate să investească în România în energie regenerabilă şi sunt foarte multe legături între Danermarca şi România în domeniul energiilor regenerabile. Prahova este vestită pentru câmpiile ei însorite, dar şi pentru vinul său şi frumuseţile ei naturale, motiv pentru care vom reveni cu plăcere aici", a declarat Excelenţa Sa Michael Sternberg, ambasadorul Regatului Danemarcei în România.

Ca o recunoaştere, Excelenţa Sa a primit, din partea CJ Prahova, o sticlă cu vin din cramele prahovene, un album al judeţului Prahova şi, pentru că la Măgurele a fost lansată Competiţia naţională de omagiere a eroilor veşnic vii, ambasadorul a primit volumul dedicat monumentelelor tuturor celor care au căzut în Primul Război Mondial pentru patrie, din judeţul Prahova


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro