Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:00:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Victor Ponta ştie istorie ?


2 noiembrie 2013

Premierul Victor Ponta s-a dus la Istanbul unde a dezvelit o plachetă comemorativă dedicată domnitorului român, Constantin Brâncoveanu şi celor patru fii ai săi. Întors în ţară, premierul le-a vorbit miniştrilor săi, în şedinţa de Guvern, despre experienţa de la Istanbul.

"Am reuşit ce nu credea nimeni ca o să reuşim: să dezvelim o placă memoriala pentru Constantin Brancoveanu şi fiii săi care au pierit în închisoare la Istanbul", le-a relatat Ponta miniştrilor, în şedinţa de Guvern, potrivit Digi24.

Premierul Victor Ponta a dezvelit , la Istanbul, la Muzeul Yedikule, o plachetă comemorativă dedicată domnitorului Constantin Brâncoveanu şi celor patru fii ai săi, spunând că la baza acestui gest a stat un editorial publicat de jurnalistul Ion Cristoiu în Evenimentul zilei.

 Potrivit istoricilor, domnitorul Ţării Româneşti a murit pe 15 august 1714, la Istanbul, fiind decapitat în locul numit Ialy Kiosk în faţa Sultanului şi a reprezentanţilor marilor puteri europene, după ce, anterior, şi cei patru fii ai săi fuseseră ucişi în acelaşi fel

Pe placheta memorială dezvelita de Victor Ponta scrie: "În memoria domnitorului Constantin Brancoveanu şi a celor patru feciori ai săi, care au fost întemniţaţi în închisoarea Yedikule la începutul secolului al 18-lea departe de scumpă lor patrie, şi intru statornică amintire a istoriei comune a popoarelor roman şi turc".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro