Vineri, 29 martie 2024 - 5:27:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Controale vamale mai stricte


2 noiembrie 2013

Frontierele externe comunităţii europene ale României, respectiv cea cu Serbia, Ucraina şi Republica Moldova, vor fi supuse unor măsuri speciale de efectuare a controlului vamal, începând cu 15 noiembrie.

Măsurile vor fi aplicate pentru mai multe produse introduse de către călători, în României, în bagajele personale.

Acestea sunt produse precum cele din tutun, băuturi alcoolice, carburant, flori şi plante de ornament, ulei de floarea soarelui, zahăr rafinat, făină, tărâţe, fructe şi legume proaspete.

Măsurile au la bază utilizarea unei aplicaţii informatice care permite autorităţii vamale identificarea cazurilor în care anumiţi călători introduc în mod frecvent în România cantităţi semnificative de produse de genul celor menţionate mai sus.

Ei le declară a fi destinate consumului personal, dar acestea sunt ulterior comercializate pe piaţa neagră.

În acest sens, călătorii trebuie să declare în scris bunurile conţinute în bagajele personale prin completarea „Declaraţiei de bunuri fără caracter comercial”, pusă la dispoziţie gratuit de birourile vamale.

Aceste instrucţiuni au fost elaborate de Direcţia Generală a Vămilor ca urmare a constatărilor făcute de autoritatea vamală cu ocazia acţiunilor de control desfăşurate în luna septembrie a acestui an.

Mărfurile introduse în ţară de călători conduc la evaziune fiscală şi indirect şi la afectarea producţiei interne de astfel de produse, potrivit Direcţiei Generale a Vămilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro