Marţi, 19 martie 2024 - 7:26:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Regele Mihai deschide porţile Palatului Elisabeta


8 noiembrie 2013

Majestatea Sa Regele Mihai I al României a împlinit 92 de ani pe 25 octombrie, dar public îşi sărbătoreşte ziua de naştere împreună cu cea onomastică, vineri, începând cu ora 10.00 la Palatul Elisabeta, din Intrarea Româneşti din sectorul 1 al Capitalei.

La ora 11.00, Regele Mihai I va ieşi în balconul palatului, pentru a-i saluta pe participanţi. Cu ocazia evenimentului, va avea loc, timp de trei sferturi de oră, un concert în grădina palatului. Intrarea este liberă, fără invitaţii. Practic, oamenii vor veni în curtea Palatului pentru a-l saluta pe rege şi a-i face urări. În timpul manifestaţiei, va avea loc un concert în grădina palatului muzică militară reprezentantivă, iar la ora 11.00 corul regal va cânta „La mulţi ani!“.

Regele Mihai I al României s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, fiind fiul Regelui Carol al II-lea şi al Reginei Elena. Potrivit site-ului Casei Regale, prima domnie a Regelui Mihai I a început în 1927, la vârsta de 6 ani, după moartea bunicului său, Regele Ferdinand I, regele-copil fiind tutelat de o regenţă condusă de unchiul său, Principele Nicolae al României.

După urcarea pe tron a Regelui Carol al II-lea, în iunie 1930, şi după plecarea Reginei-mamă în exil, Regele Mihai I a primit titlul de Mare Voievod de Alba Iulia. În urma abdicării tatălui său, pe 6 septembrie 1940, a redevenit Regele Mihai I.

Din 1944, Regele Mihai s-a opus instaurării autorităţilor comuniste şi, în cele din urmă, a fost obligat să abdice, pe 30 decembrie 1947.

Palatul Elisabeta din Capitală cuprinde, pe lângă spaţiile private ale familiei regale şi spaţiile publice destinate evenimentelor, birourile administraţiei (Casei Regelui Mihai I), Secretariatul Regal, Birourile de Protocol şi de Presă. Până în anul 2008, Biroul Reprezentantului Special al Guvernului, demnitate pe care principele Radu a exercitat-o timp de şase ani, a avut sediul tot la Palatul Elisabeta.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro