Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:28:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Salarii mai mari pentru primari


10 noiembrie 2013

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, în cadrul Ligii Aleşilor Locali  PSD, că primarii din România vor beneficia de salarii mai mari şi că acestea vor fi recalculate în funcţie de numărul de locuitori şi de fondurile europene atrase în localitate.

„Salariile primarilor, eu cred că e o problemă importantă şi eu vreau ca salariile primarilor să fie mărite. În opinia mea, în ultimii câţiva ani de zile se perpetuează o ipocrizie, că primarul nu are nevoie de salariu, că fură”, a declarat Dragnea, citat de mediafax.ro.  Vicepremierul a susţinut că responsabilitatea edililor este foarte mare, inclusiv în ceea ce priveşte proiectele finanţate cu bani europeni. Însă, în vreme ce funcţionarii care se ocupă de fondurile europene primesc bonusuri de 75%, primarii nu beneficiază de niciun fel de spor, nici măcar de spor de vechime.

„Am vorbit cu domnul Teodorovici să încercăm să vedem cum putem modifica legislaţia pentru ca un primar să primească, poate nu 75% în plus la salariu pentru că nu trei sferturi din munca lui este pentru proiectele europene, dar un procent care să fie legat de munca şi timpul pe care îl dedică acelor proiecte”, a precizat Liviu Dragnea. În plus vicepremierul îşi doreşte ca edilii să fie remuneraţi în funcţie de numărul de rezidenţi ai localităţilor, şi nu în funcţie de încadrarea acestora (comună, oraş, municipiu).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro