Joi, 28 martie 2024 - 10:03:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Iaşi, locul 12 într-un top global al retailerilor


19 noiembrie 2013

Municipiul Iaşi se plasează pe poziţia 12 din 208 oraşe într-un top mondial realizat după numărul de retaileri nou intraţi pe piaţă anul trecut de compania de consultanţă imobiliară CBRE, performanţă înregistrată pe fondul deschiderii centrului comercial Palas, cu o suprafaţă de 55.000 metri pătraţi, menţionează wall-street.ro

Potrivit CBRE, anul trecut, în Iaşi, au deschis magazine 19 branduri noi, din 320 de retaileri analizaţi în raportul How Global is the Business of Retail. Printre retailerii care au intrat pentru prima dată în Iaşi, în 2012, se numără C&A, H&M şi New Yorker, relatează Mediafax.

Pieţele mature domină planurile de expansiune ale retailerilor în ultimul an, însă şase pieţe emergente se poziţioneaza în Top 20. Dintre cele şase, Iaşi se plasează pe locul trei, dupa Kiev (39 de intrări noi) şi Sao Paulo (25 de intrări) şi înaintea capitalei statului Oman, Muscat (17), si Ho Şi Min (Vietnam, 15).

Iaşi se afla pe locul 6 in lume şi după numărul de retaileri din domeniul modei care se adresează clasei medii de venituri. Cei mai multi retaileri de acest tip au deschis magazine în Hong Kong, Kiev, Londra, Toronto şi Singapore. De remarcat faptul că Iaşi se plasează la egalitate cu Nanjing, Berlin, Dubai şi New York.

La nivel mondial, Hong Kong a înregistrat cea mai bună performanţă  în anul trecut, un număr de 51 de retaileri deschizând magazine noi în oraşul asiatic. Pe locul doi se poziţionează Kiev, iar pe trei Berlin (28), acestea fiind urmate de Singapore, Dubai şi Sao Paolo (25), Paris, Tokyo, Londra, New York şi Frankfurt.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro