Joi, 28 martie 2024 - 7:04:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Clujul susţinut de toate partidele politice


26 noiembrie 2013

Lideri ai PNL, PDL, PSD, UDMR, PC şi PPDD au semnat un protocol de colaboare şi de sprijinire a candidaturii Clujului la titlul de Capitală Culturală a Europei (CCE) în 2021. Clujul este primul oraş din România în care se semnează un asemenea protocol, care este un criteriu ce trebuie bifat de toţi candidaţii la titlul CCE.

Protocolul semnat de liderii partidelor politice importante din Cluj, printre care s-au numărat primarul Emil Boc, preşedintele PSD- Rareş Lăpuşan, preşedintele PNL – Horea Uioreanu, are două componente: una simbolică şi alta practică. “Avem în faţă un criteriu ce trebuie bifat de toate oraşele candidate. Acest criteriu se referă la capacitatea de a produce rezultate. Ciclicitatea politică a avut efecte negative şi a perturbat în anumite cazuri procesul de candidatura al unor oraşe. Acest protocol va asigura continuitatea administrativă în susţinerea candidaturii de Capitală Culturală Europeană 2021”, a susţinut Florin Moroşanu, preşedintele Asociaţiei Cluj-Napoca – Capitală Culturală Europeană 2020. “Partidele politice vor asigura normalitatea acestui proces. Putem găsit o platformă de colaborare şi pentru alte proiecte. Unul dintre cirteriile candidaturii e să existe un conses politic care să arate că şi acum şi în viitor va exista susţinere pentru acest proiect. Suntem primii în ţară care dăm acest semnal de maturitate politică”, a explicat Emil Boc.

Protocolul prevede obligaţia din partea partidelor de a susţine Asociaţia în toate etapele de pregătire a candidaturii la titlul de CCE şi susţinerea pe plan extern a candidaturii.  Radu Munteanu, fost rector al UTCN şi membru în conducerea Asociaţiei a susţinut: “Gestul dumneavoastră dovedeşte prietenie faţă de oraş, mi se pare un gest excepţional. Toată lumea ştie ce înseamnă viaţa politică şi interesele politice, iar ce s-a întâmplat azi e o dovadă de maturitate şi responsabilitate a partidelor din Cluj. E un exemplu de urmat la nivelul întregii ţări”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro