Vineri, 29 martie 2024 - 1:38:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ziua Naţională a României, sărbătorită la Busteni


2 decembrie 2013

Împlinirea a 95 de ani de la Marea Unire din 1918  a fost sărbătorită, la Buşteni, în prezenţa a sute de localnici, turişti, precum şi oficialităţi locale.

            Manifestările au debutat odată cu depunerea coroanelor de flori la Monumentul ”Ultima Grenadă” din centrul oraşului, urmate de o slujbă religioasă de pomenire a eroilor români.

            În discursul rostit cu prilejul Zilei Naţionale a României, viceprimarul oraşului Buşteni, Nae Savel, a subliniat semnificaţia evenimentului: ”Se împlinesc, astăzi, 1 Decembrie, 95 de ani de la Marea Unire din 1918, actul istoric major ce finaliza unitatea naţional-statală a românilor, eveniment marcant al istoriei noastre şi, deopotrivă, al istoriei europene prin formarea de noi state naţionale şi a unei noi configuraţii politico-statale. Realizarea idealului naţional, în 1918 în Europa avea să reprezinte victoria lumii civilizate în afirmarea dreptului legitim al popoarelor la făurirea propriului destin istoric, a propriei identităţi naţionale. (…) Ziua noastră naţională este ziua solemnă a solidarităţii într-o Europă Unită, ce ne garantează democraţia şi respectă valorile popoarelor în diversitatea lor.”

            De 1 Decembrie,  viceprimarul Nae Savel şi-a exprimat recunoştinţa faţă de toţi românii, din toate veacurile, martiri şi eroi, oameni de stat sau soldaţi în slujba patriei, care au făcut realizabil idealul naţional.

            Ca şi în anii precedenţi, ceremenoia s-a desfăşurat în prezenţa consilierilor locali, a reprezentanţilor unităţilor de turism din localitate, a Poliţiei Locale, a Jandarmeriei Montane Buşteni, a Pompierilor, Salvamontului şi nu în ultimul rând a veteranilor de război.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro