Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:28:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Consiliul Judeţean duce gazele pe Valea Slănicului


8 ianuarie 2014

La sediul Consiliului Judeţean Prahova, mai exact în biroul preşedintelui Mircea Cosma, a avut loc o întâlnire între reprezentanţii  Transgaz şi Distrigaz Sud cu cei ai  primăriilor Râfov, Slănic şi Vărbilau. Întâlnirea moderată de Mihail Albulescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a avut ca scop înfiinţarea unei reţele de distribuţie a gazelor naturale pe Valea Slănicului, care cuprinde nouă localităţi, precum şi racordarea comunei Râfov la reţeaua de gaze naturale.

A fost stabilită crearea unei  magistrale de transport Ploieşti (SRM Buda) -Plopeni -Slănic care va fi realizată de Transgaz printr-o investiţie proprie a societăţii comerciale de aproximativ 3,5 milioane de euro, iar distribuiţia în localităţi va fi realizată, după concesionarea prin licitaţie, de către operatori privaţi.

În ceea ce priveşte comuna Râfov, care este captivă din punct de vedere al distribuţiei gazelor la Distrigaz Sud, a fost decisă  depunerea în două săptămâni a elementelor necesare pentru studiul de fezabilitate şi bugetarea lucrării începând cu trimestrul al treilea al anului 2014.

La întâlnire au participat preşedintele CA Transgaz, Ion Sterian, directorul de dezvoltare al Transgaz, Ion Tătaru, directorul Distigaz Sud, Pantilie Stelian, senatorul Radu Oprea şi consilierul judeţean Rareş Enescu.

Urmatoarea runda de discuţii va avea loc în perioada 3-7 februarie după adoptarea bugetelor locale.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro