Joi, 25 aprilie 2024 - 1:50:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Textul pentru revizuirea Constituţiei criticat de experţii Comisiei de la Veneţia


29 ianuarie 2014

PNL şi PSD vor trebui să reanalizeze proiectul noii Constituţii, in urma observaţiilor facute de Comisia de la Veneţia asupra unor amendamente. Aceştia nu sunt deacord cu eliminarea prerogativelor executive ale preşedintelui şi nici cu crearea unui Parlament ca unic for de decizie al naţiunii, deoarece măsura poate fi interpretată ca una abuzivă, care limitează puterea de decizie a altor instituţii.

Unul din amendamentele propuse de către USL, care obligă orice cetăţean să se prezinte în faţa comisiilor Parlamentare trebuie eliminat, fiind aspru criticat de către Comisia de la Veneţia.

În urma observaţiilor făcute de către Comisie, USL trebuie să păstreze actuala prevedere din legea fundamentală, care oferă preşedintelui puterea executivă.

De asemenea şeful statului va putea convoca în continuare referendumuri naţionale fără restricţii, PNL şi PSD trebuind să renunţe la acest amendament.

Observaţiile Comisiei de la Veneţia vor fi discutate de comisia de revizuire a Constituţiei în şedinţa care va avea loc luni.

„Sunt chestiuni de formă şi cred, în cea mai mare parte, se va ţine cont de ele şi va fi adaptat textul, dar nu cred că înseamna schimbări substanţiale, a declarat Crin Antonescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro