Vineri, 29 martie 2024 - 4:15:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Staţie de cogenerare cu biomasă lemnoasă la Buşteni


28 martie 2014

O delegaţie din Irlanda, condusă de Derek Madden, directorul general al Prime Energy Power (acţionar majoritar în Greenprav SRL), a fost întâmpinată, potrivit tradiţiei, cu pâine şi sare, de către edilul-şef al oraşului Buşteni, Emanoil Savin, la sediul primăriei. Din delegaţie au făcut parte Dermot Smurfit, directorul uneia dintre cele mai cunoscute companii de producţie de ambalaje din lume, Roger Macey, preşedintele Consiliului de administraţie al Prime Energy Power şi Arthur Tucker, directorul financiar al Prime Energy Power.

Vizita a avut ca scop demararea oficială a lucrărilor de construcţie a staţiei de cogenerare cu biomasă lemnoasă pentru furnizare de căldură şi energie electrică, precum şi identificarea unor modalităţi concrete de intensificare a colaborării şi de dezvoltare de proiecte în domeniul turistic în oraşul Buşteni.

Odată cu implementarea proiectului ”Staţie de cogenerare cu biomasă lemnoasă pentru furnizare de căldură şi energie electrică” se vor crea aproximativ 140 de locuri de muncă în timpul construcţiei şi pe perioada exploatării.

De asemenea, proiectul va contribui la obiectivele sursei de energie regenerabilă din România, va genera energie electrică pentru oraşul Buşteni şi energie verde termică şi electrică pentru domeniul industrial, comercial şi consumatori publici, va utiliza eficient activele forestiere ale regiunii Buşteni, va contribui la reîmpădurirea regiunii şi refacerea plantaţiilor pentru culturile energetice.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 35 milioane de euro, din care 17 milioane de euro - finanţare nerambursabilă şi 18 milioane de euro cofinanţare Greenprav.

Contractul de finanţare a proiectului mai sus-menţionat a fost semnat în luna iulie 2013 de către Ministrul Energiei, Constantin Niţă, iar lucrările urmează a se finaliza în iulie 2015.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro