Vineri, 29 martie 2024 - 1:13:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Aderarea la Schengen, punct de colaborare între Guvern şi Traian Băsescu


4 septembrie 2012

pontaPremierul Victor Ponta a declarat că un punct concret de colaborare între Preşedinţie şi Guvern ar putea fi demararea unui lobby comun de susţinere a aderării României la Schengen, iar în acest sens Traian Băsescu ar trebui să convingă Germania că ţara noastră a îndeplinit toate condiţiile tehnice.

"E un punct (aderarea la spaţiul Schengen - n.r.) în care domnul preşedinte Băsescu, proaspăt reîntors la Cotroceni, şi guvernul pe care eu îl conduc ar trebui, nu să coabiteze, să colaboreze. Domnul preşedinte Băsescu ar trebui să spună în Germania, unde într-adevăr are un sprijin, s-a dovedit că are un sprijin foarte puternic din partea guvernului crestin-democratic, unde ar putea să spună: «Domn'e, m-aţi sprijinit, uite, m-am întors la Cotroceni deşi au votat 88% împotriva mea, nu e puci parlamentar, doamna Reding are mari probleme în a înţelege realităţile». A fost un referendum şi au votat 8,5 milioane de romani. CC a zis că nu e de ajuns, s-a-ntors domnul Băsescu la Cotroceni", a spus Ponta.

Premierul a precizat că, dacă preşedintele Traian Băsescu ar putea cere susţinere guvernului Germaniei, arătând că România este pregătită să intre în spaţiul Schengen, la rândul său ar putea face la fel cu guvernele Franţei sau Danemarcei.

"Iată un punct în care ar trebui să colaborăm, dacă vrem", a spus primul-ministru.

El a mai afirmat că România, ca şi Bulgaria, în decursul anilor a cheltuit un miliard de euro pentru programul de securizare a frontierelor, bani care "au mers la companii europene", iar în acest moment România, spre deosebire de alte ţări din UE, are un sistem performant de protecţie a frontierelor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro