Joi, 25 aprilie 2024 - 1:25:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Alegerile locale vor avea loc pe 10 iunie, campania electorală începe pe 11 mai


14 martie 2012

Alegeri-localeGuvernul a decis, marţi, ca data alegerilor locale să fie 10 iunie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu. El a mai spus că pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale sunt estimate a costa circa 100 milioane lei.

"Costurile total estimate pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor sunt de 99.864.000 lei şi ele vor acoperi procesul electoral în cea mai mare parte", a declarat Suciu.

Acesta a afirmat că Executivul a aprobat, în şedinţa de marţi, o ordonanţă de urgenţă şi hotărârile de guvern adiacente pentru buna desfăşurare a acestui proces electoral.

Campania electorală va începe pe 11 mai.

Conform Programului calendaristic, până la 31 martie 2012 vor fi desemnaţi judecătorii din Biroul Electoral Central (BEC).

Partidele şi alianţele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale vor comunica BEC, până în 10 aprilie, semnele electorale - urmând ca acestea să fie aduse la cunoştinţa publicului - , iar până la 1 mai vor fi adresate solicitările pentru alocarea timpilor de antenă.

Până la data de 1 mai 2012 vor fi depuse candidaturile.

Campania electorală va începe cu 30 de zile înainte de data desfăşurării alegerilor, respectiv în 11 mai, şi se va încheia pe 9 iunie, ora 7,00.

Procesul de votare din 10 iunie va începe la ora 7,00 şi se încheie la ora 21,00.

În cazul turului al doilea de scrutin pentru alegerea primarului sau pentru alegerea preşedintelui consiliului judeţean, potrivit legii, acesta va avea loc la două săptămâni de la primul tur, respectiv, în 24 iunie 2012.

Tot marţi, printr-o Hotărâre de Guvern, au fost numerotate circumscripţiile electorale judeţene şi a municipiului Bucureşti, numărătoarea făcându-se crescător în ordine alfabetică a denumirii judeţelor. Excepţie a făcut municipiul Bucureşti, care va fi circumscripţia electorală nr. 42.

De asemenea, Guvernul a aprobat şi alte acte normative privind modelele ştampilelor care vor fi folosite la alegerile locale din 2012, modelele buletinelor de vot, modelul timbrului autocolant care se va aplica pe cartea de identitate a persoanelor care votează, precum şi modelul copiei de pe lista electorală permanent, de pe lista electorală complementară şi de pe lista electorală suplimentară, precum şi alte documente tehnice necesare organizării procesului de votare


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro