Joi, 18 aprilie 2024 - 10:49:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Legea Picnicului “supravegheată” de 1.000 de angajaţi de la mediu


29 aprilie 2012

picnicPeste o mie de angajaţi ai autorităţilor de mediu vor efectua, în perioada 28 aprilie - 1 mai, controale la nivel naţional în vederea observării modului în care sunt respectate noile prevederi ale Legii picnicului, intrată în vigoare la finele lunii martie a acestui an, potrivit Ministerului Mediului şi Pădurilor (MMP).

Astfel, din cele peste 1.000 de echipe de mediu care vor fi implicate în controale în perioada minivacanţei de 1 Mai, mai mult de 460 aparţin Autorităţii de Mediu, 100 Gărzii Naţionale de Mediu, 318 Romsilva şi 42 de echipe inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi vânătoare.

Pe de altă parte, MMP a solicitat Ministerului de Interne, pe baza protocolului de colaborare existent între Garda Naţională de Mediu şi Inspectoratul General de Poliţie şi Inspectoratul General de Jandarmerie, să desfăşoare împreună activităţi de control.

Recent, ministrul Mediului şi Pădurilor, Attila Korodi, a declarat că România va avea un inventar al zonelor de picnic, iar pe baza acestor informaţii va fi întocmită o hartă ce se va afla la dispoziţia publicului pentru consultare.

Totodată, oficialul a menţionat că acţiunile echipelor de control vor urmări, în perioada următoare, mai degrabă modul în care românii ştiu să cureţe de gunoaie zonele în care au organizat un grătar decât locul în care acesta a fost realizat, admiţând faptul că, momenta, România duce lipsă de spaţii suficiente pentru picnic.

Legea picnicului, intrată în vigoare începând cu data de 27 martie 2012, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, prevede că pot fi amenajate zone speciale pentru picnic pe domeniul public sau privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru această activitate şi în care aprinderea focului este permisă. Acestea se vor găsi în parcuri şi în zonele limitrofe ale pădurilor situate în intravilanul localităţilor.

Desfăşurarea activităţii de picnic în alte zone decât cele amenajate special va fi interzisă.

Persoanele care merg la picnic nu au voie să spele obiectele folosite în apele din vecinătatea zonei speciale amenajate, să hrănească animalele sălbatice, să distrugă plantele. Oamenii sunt obligaţi prin lege să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate, să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să-l supravegheze permanent, să lase locul aşa cum l-au găsit, să nu arunce ţigări sau chibrituri aprinse în alte locuri decât cele special amenajate, să respecte bunele moravuri.

Nerespectarea prevederilor acestei legi se pedepseşte cu amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro