Marţi, 16 aprilie 2024 - 4:03:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mămăligă gigant la Cluj


10 septembrie 2012

bocChef cu mămăligă şi palincă în centrul Clujului. Peste o mie de oameni s-au înfruptat dintr-o uriaşă mămăligă cu brânză şi jumări, gătită de bucătarii primăriei conduse de Emil Boc. Cum era de aşteptat, fostul şef al Guvernului a pus şi el mâna la prepararea mămăligii, dar şi la împărţirea ei.

Emil Boc nu s-a mulţumit doar cu împărţitul mămăligii, el a ţinut neapărat să o şi guste.

"Vreţi să gustaţi? Vă daţi seama că n-am prea mâncat azi. Mi-am făcut special poftă pentru ziua de azi.", a declarat Boc.

Înainte de masă, Emil Boc a ciocnit un păhărel de ţuică cu bucătarii. Primarul Clujului n-a făcut reclamă doar ţuicii, ci şi mâncării româneşti.

"Asta este o mămăligă mai elaborată, mult mai bine pregătită. Este produs autentic românesc care poate fi omologat şi să ştie toţi românii că la Cluj, nu numai varza a la Cluj avem, ci avem şi mămăligă cu jumări, cea mai bună din centrul şi estul Europei. Nu numai din România." , a mai spus Boc.

10 bucătari au muncit încă de dimineaţă la pregătirea mămăligii gigant pentru care s-au folosit 50 de kg de mălai, 30 de kg de brânză de burduf şi 30 de kg de caşcaval, dar şi 10 kg de jumări.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro