Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 7:58:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Noul procuror general al României este ploieştean


1 noiembrie 2012

Tiberiu Niţu, propus procuror general al României, a fost patru ani prim-adjunct al Codruţei Kovesi, în proiectul de management el susţinând că eficacitatea redusă a sistemului, lipsa de omogenitate în actul de conducere şi inconsecvenţa jurisprudenţei sunt vulnerabilităţile Ministerului Public.

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a anunţat, joi, că pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost propus procurorul Tiberiu Niţu.

Ea a precizat că din cei cinci candidaţi pentru această funcţie au fost selectaţi Tiberiu Niţu şi Elena Hach, fiind propus Niţu.

Propunerea pentru funcţia de procuror general al României va fi înaintată Consiliului Superior al Mgistraturii. Potrivit regulamentului de numire a procurorilor şefi, CSM are termen 60 de zile până la emiterea unui aviz (consultativ) la propunerea înaintată de ministrul Justiţiei, decizia finală urmând a fi luată de preşedintele României.

 

Cine este procurorul Niţu

 

Tiberiu Niţu - numit în septembrie 2011 inspector în cadrul Inspecţiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii pe zonele Muntenia-Oltenia-Dobrogea - a deţinut funcţia de prim-adjunct al procurorului general al României în perioada 27 iunie 2008-27 iunie 2011, anterior acestei perioade el fiind delegat pe această poziţie timp de zece luni. Concret, el a fost mâna dreaptă a procurorului general al României Codruţa Kovesi timp de aproape patru ani.

Tiberiu Niţu este născut la 31 iulie 1971. El şi-a început cariera de magistrat în anul 1995, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, exercitând ulterior următoarele funcţii: februarie 1999 - februarie 2002 prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti; februarie 2002 – februarie 2005 prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti; martie 2005 - iulie 2006 procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism; august 2006 - iunie 2008, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

 

În proiectul său de management, intitulat "Pentru o reformă durabilă şi ireversibilă", procurorul Tiberiu Niţu a susţinut că eficacitatea redusă a sistemului, lipsa de omogenitate în exercitarea actului de conducere, inconsecvenţa jurisprudenţei constituie vulnerabilităţi ale Ministerului Public.

Interesant este că Ploieştiul a fost la un pas de a da şi noul şef al DNA. Claudiu Dumitrescu una dintre cele două propuneri pentru acest post este ploieştean. Din nefericire pentru oraşul nostru, propunea ministrului Mona Pivniceru pentru postul de şef al DNA a fost Ion Irimie: Dumitrescu este şef al Departamentului de Luptă Anti Fraudă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro