Vineri, 29 martie 2024 - 12:37:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pasarela în Mamaia spre vaporaşele de croazieră


21 aprilie 2012

pasarela-mamaiaStaţiunea Mamaia va avea din acest an o nouă distracţie: pasarela marină de la capătul căreia vaporaşele vor pleca în croaziere, de-a lungul coastei litorale spre Bulgaria sau spre Delta Dunării

Pasarela porneşte de pe plaja din dreptul hotelului Victoria şi face legătura cu digul din larg. Podeţul este construit pe o structură metalică cu piloni vopsită în albastru, pe care s-au aşezat scânduri din lemn. Pasarela este străjuită de balustrade albe şi stâlpi de iluminat pe partea stângă. Lungimea sa este de 420 de metri în larg, iar lăţimea - de 4 metri.

Pasarela formează un T cu digul, iar acela este locul unde va fi amplasat debarcaderul cu o lungime de 40 de metri şi o lăţime de 6 metri. La pontoanele acestuia vor acosta ambarcaţiuni de croazieră.

„Din cauză că nu ne permitem să amenajăm un port turistic aşa cum ar trebui, am recurs la această soluţie: o pasarelă pentru pietoni şi un debarcader unde vor putea ancora nave turistice de mic tonaj, gen yacht-uri şi şalupe“, a declarat primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Micul port din Mamaia este un proiect de 1,5 milioane euro finanţat de Ministerul Turismului, la care Primăria Constanţa a contribuit cu un sfert din sumă. Construcţia sa a început la finele lui octombrie 2011 şi va fi finalizată la 30 aprilie. Adică tocmai când turiştii vor veni pe litoral să petreacă minivacanţa de 1 Mai. „Sperăm să terminăm până atunci, că vor să-i facă inaugurarea de 1 Mai“, spun muncitorii care dau zor la lucrare.

Primăria Constanţei mai are în proiect construcţia altor trei pasarele în Mamaia. Acestea vor avea formă de val, yacht şi năvod cu pescăruşi. Cea mai mare va fi construită între Mamaia şi Năvodari, unde se dezvoltă o zonă rezidenţială estivală destinată vacanţelor de lux.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro