Joi, 25 aprilie 2024 - 11:01:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prefecţii-candidaţi au fost înlocuiţi de Guvern


19 aprilie 2012

alegeriAlba, Bucureşti, Bacău, Bihor, Sibiu, Satu Mare, Prahova, Mureş, Giurgiu, Vrancea, Vâlcea, Teleorman sunt judeţele în care înalţii funcţionari publici au ales să renunţe la siguranţa funcţiei de prefect sau subprefect pentru o candidatură la alegerile locale din 10 iunie.

Executivul a adoptat  „o serie de hotărări privind înlocuirea mai multor persoane care exercitau, cu caracter temporar sau definitiv, funcţiile publice de prefect sau subprefect”. „Încetarea exercitării funcţiilor publice de prefect sau subprefect s-a decis la cerere, ca urmare a faptului că persoanele care exercitau aceste funcţii vor candida la alegerile locale din 10 iunie 2012”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Astfel, la Alba Tudoraşcu Raul Sebastian a renunţat la funcţia de subprefect, iar la Bucureşti Mihai-Cristian Atănăsoaiei a fost înlocuit din postul de prefect de Coruţ Cristina-Ecaterina.

La Bacău în locul prefectului Constantin Scripăţ  a fost numită Tudoriţa Lungu, care a fost director ajunct al Casei de Pensii din judeţ. Maria Coste a lăsar la Bihor postul de subprefect în sarcina directorului Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret, Sorin Buhaş.

Prefectul de Sibiu Horaţiu-Dumitru Răcuciu a fost înlocuit cu Rareş Macrea, iar la Satu Mare Radu Giurca a renunţat la postul de prefect în favoarea lui Cristian Sasu, şeful ITM Satu Mare.

Adrian Dobre a renunţat la prefectura Prahova  pentru candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţean, iar în locul său a fost numit vicepreşedintele CJ Adrian Semcu.

Emil-Marius Paşcan a demisionat de la prefectura Mureş în locul său fiind numit  Bretfelean Valentin-Constantin, iar la Giurgiu, prefectul Robert Cristiori a fost înlocuit cu subprefectul Lucian Dumitru.

La Vrancea Sorin Hornea a fost înlocuit cu Dragoş Mircea.

Au mai renunţat la funcţii Ioan Filip, subprefectul de Vâlcea şi Teodor Niţulescu, prefectul de Teleorman.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro