Vineri, 19 aprilie 2024 - 8:10:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primarul suspendat al Clujului rămâne în arest


5 ianuarie 2012

 sorin-apostuCurtea de Apel Cluj a decis că măsura arestării primarului suspendat Sorin Apostu şi a omului de afaceri Călin Stoia este în continuare necesară. Decizia menţinerii şi prelungirii stării de arest a fost atacată cu recurs de cei doi.


Primarul suspendat Sorin Apostu a fost prezentat, joi, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Cluj, la primul termen al procesului în care el este judecat pentru fapte de corupţie.  Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia au fost aduşi încătuşaţi la Curtea de Apel Cluj, iar procesul s-a desfăşurat cu uşile închise.

Potrivit materialului de trimitere în judecată, Sorin Apostu este acuzat de luare de mită, complicitate la spălare de bani în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la spălare de bani în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi primire de foloase necuvenite.

Călin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş, este cercetat, printre altele, pentru dare de mită şi spălare de bani, iar soţia lui Sorin Apostu, avocatul Monica Apostu, este cercetată, printre altele, pentru complicitate la luare de mită, spălare de bani, fals în înscrisuri şi complicitate la trafic de influenţă.

Pe 9 noiembrie, Sorin Apostu a fost reţinut de DNA şi apoi arestat printr-o decizie a Curţii de Apel Cluj sub acuzaţia că a luat mită în schimbul încheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto şi de salubrizare. De asemenea, Călin Stoia a fost arestat pentru dare de mită.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro