Vineri, 29 martie 2024 - 2:44:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Victor Ponta şi Raed Arafat, primele declaraţii după tragedia din Franţa


3 septembrie 2012

tragedieDupă tragedia petrecută în Franţa, unde un autobuz cu pasageri români s-a răsturnat, la Palatul Victoria s-a format o celulă de criză. Premierul Victor Ponta şi subsecretarul de stat Raed Arafat au făcut primele declaraţii.

Şedinţă de criză la Guvern pe tragedia din Franţa Victor Ponta Raed Arafat declaraţii autobuz
Autorităţile franceze au declarat cod roşu de alertă în urma gravului accident care a avut loc pe un drum din sud-estul ţării. Peste 40 de persoane au fost rănite, iar un bebeluş a murit.

La Palatul Victoria s-a format o celulă de criză, iar premierul Victor Ponta a făcut primele declaraţii despre tragedie.

"Am primit un mesaj de solidaritate de la preşedintele Franţei. Împreună cu ministrul de interne şi cel de externe vom transmite mulţumirile noastre autorităţilor franceze. A fost vorba despre un răspuns imediat nu doar din partea celor care au avut sarcină directă dar şi din partea factorilor politici şi administrativi", a spus premierul Victor Ponta.

"Este vorba despre un autocar care efectua o cursă de linie obişnuită. În carecetăţeni români care veneau din Spania se îndreptau spre România. Nu e vorba de un grup de copii, ci de părinţi cu copii. Din păcate, s-a confirmat decesul unui copil de o vârstă fragedă. Deasemenea, 12 persoane se află în stare gravă şi care se află sub observaţia autorităţilor franceze, 30 de persoane rănite, dar a căror viaţă nu este pusă în pericol, şi 7 persoane care nu au necesitat intervenţii medicale. Toate aceste persoane sunt internate în spitalele din acea zonă. Pentru familiile lor au fost deschise la Ministerul de externe două linii telefonice. Datele persoanelor nu pot fi făcute publice decât familiei.

Familiile victimelor pot afla informaţii despre ele. Din datele pe care le avem majoritatea persoanelor sunt din Suceava. Vom rămâne în continuare în legătură cu autorităţile franceze şi vi le vom pune la dispoziţie. Îmi exprim regretul pentru acest eveniment tragic", a spus premierul Victor Ponta.

"Intervenţia nu putem să spune decât că a fost după procedurile internaţionale, este vorba despre planul roşu, care se aplică în cazul accidentelor colective. Sunt 12 urgenţe absolute, 30 urgenţe relative, şi 7 non-urgenţe. Pacienţii au fost evacuaţi pe calea aerului şi terestru la 6 spitale. Vom menţine legătura cu autorităţile franceze şi cu spitalele", a explicat Raed Arafat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro