Miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:14:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Victor Ponta se întâlneşte cu delegaţia FMI, BM şi CE


30 aprilie 2012

ponta1Premierul desemnat Victor Ponta se va întâlni, astăzi, la ora 16.00, la sediul USL, cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, a Băncii Mondiale şi a Comisiei Europene.

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat că intenţia sa este ca delegaţia FMI, BM şi CE să plece din România cu o nouă scrisoare de intenţie.

"Eu ştiu bine ce îmi doresc, îmi doresc ca acest guvern să obţină votul de încredere şi să gestioneze cât mai rapid un guvern cu drepturi depline, un exemplu este că delegaţia FMI şi BM se află în Bucureşti în aceste zile şi intenţia mea şi interesul României este ca această delegaţie să plece din România cu noua scrisoare de intenţie semnată de un guvern care are asemenea puteri", a declarat Victor Ponta.

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, a declarat, după căderea Guvernului Ungureanu, că misiunea de evaluare a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale va întrerupe negocierile cu autorităţile române, dar va continua discuţiile tehnice atât în ceea ce priveşte criteriile de îndeplinit, cât şi perspectivele macroeconomice, urmând să mai stea în ţară cel puţin câteva zile.

"Vor continua discuţiile tehnice, dar nu vor continua negocierile. Sunt multe discuţii legate de ţintele pentru primul trimestru, de reformele structurale, de asistenţa tehnică, iar acestea pot fi continuate, fără a se mai negocia nimic", a spus Mihai Tănăsescu imediat după ce moţiunea de cenzură a fost votată de Parlament, iar Guvernul MRU a fost astfel demis.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro