Vineri, 29 martie 2024 - 2:43:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tăriceanu: ALDE a prevăzut în programul de guvernare sprijinirea capitalului românesc


30 noiembrie 2016

"Patriotismul nu este o noţiune vagă, lipsită de conţinut, este ceva care trebuie să stea la baza acţiunii noastre politice şi atitudinii politice. Patriotism, demnitate, respectarea suveranităţii naţionale nu sunt numai de menţionat în Constituţie şi de scris în cărţi. Asta înseamnă o atitudine responsabilă de om politic şi eu cred că avem responsabilitatea să sprijinim economia şi industria românească, pentru că în perioadele de criză capitalul străin fuge, rămânem tot noi să ducem greul aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă", a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă la Craiova, unde a vizitat fabrica de avioane, despre care a spus se înscrie în acest demers căruia vrea să îi dea consistenţă cât mai mare în viitorul guvern.

Liderul ALDE a remarcat că anul acesta tot ajutorul de stat din România a fost acordat firmelor străine, în condiţiile în care a început să se simtă o criză a forţei de muncă.

"Văd acest dezechilibru care s-a creat în România prin privilegiul care a fost acordat firmelor străine şi prin dezinteresul total şi discriminare care s-a abătut asupra firmelor româneşti. Anul acesta, toată schema de ajutor de stat este acordată firmelor străine şi nu este acceptabil aşa ceva. Nu se poate ca tot ajutorul de stat să meargă către firmele străine, firme care au posibilităţi de a investi, au susţinere financiară de la băncile din ţările lor. Eu nu sunt împotriva capitalului străin, eu vreau să ajutăm capitalul românesc să creeze locuri de muncă mai bine plătite, pentru că altfel rămânem în acest cerc vicios. România este o ţară cu mână de lucru prost plătită, suntem un fel de economie de lohn: firmele vin, folosesc forţa de muncă cu salarii mici şi atunci sigur că românii pleacă să muncească în străinătate, pentru că sunt mai bine plătiţi", a mai spus Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a subliniat că formaţiunea politică pe care o conduce a propus înfiinţarea unui minister al repatrierii românilor. "A început să se resimtă în România o criză a forţei de muncă. Vreau să aducem înapoi 500.000 de români care să ocupe locurile de muncă disponibile calificate care să aducă o remuneraţie mai bună", a menţionat Tăriceanu.

SURSA: Agerpres.ro

 

Publicat de STIRIACTUALE.RO la comanda ALDE Prahova CUI MF 11160008


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro