Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:55:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


(E) After-school susţinut de primărie pentru elevi– proiect PNL


6 decembrie 2016

PNL Prahova susţine implementarea unui program after-school gratuit pentru elevii din clasele I-IV.

În acest sens, grupul parlamentar al PNL Prahova va promova încă de la începutul viitorului mandat un proiect de lege care să vizeze reglementarea metodelor de finanţare a programelor de acest tip atât din fonduri de la bugetul local, cât şi din alte surse.

De asemenea, prin noul proiect legislativ, parlamentarii liberali vor încerca să transfere responsabilitatea şi decizia privind organizarea şi gestionarea programului exclusiv către autorităţile locale.

Concret, după terminarea cursurilor, cu acordul în scris al părinţilor, elevii îşi vor putea face temele şi vor desfăşura activităţi extra-şcolare sub îndrumarea cadrelor didactice, în clasă sau alte spaţii disponibile din incinta unităţilor de învăţământ. La solicitarea părinţilor, elevii vor putea beneficia şi de o masă caldă sau o gustare, la prânz, în sistem catering.

Pe lângă avantajele directe pentru elevi şi familiile acestora, iniţiatorii proiectului anticipează că vor apărea efecte benefice imediate şi asupra altor categorii socio-profesionale cum ar fi:

-           generarea de venituri suplimentare pentru dascălii care vor aplica pentru program,

-           împiedicarea deprofesionalizării şi reducerea şomajului în rândul tinerelor mame dornice să se reîncadreze în muncă după perioada de concediu post-natal.

Liberalii ploieşteni au avut deja o serie de discuţii de principiu cu primarul Adrian Dobre şi specialişti ai primăriei care s-au arătat decişi să înceapă implementarea proiectului în şcolile din Ploieşti odată cu începerea anului şcolar 2017/2018.


Publicat de către STIRIACTUALE  la comanda PNL Prahova C.U.I MF 11160004


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro