Vineri, 29 martie 2024 - 5:09:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mesajul lui Traian Băsescu către români


9 decembrie 2016

Dragi români,

În urmă cu şapte ani mă adresam dumneavoastră în calitate de şef al statului, dar şi de candidat la preşedinţia României, cu rugămintea şi îndemnul de a vă exprima pentru reducerea numărului de parlamentari la maximum 300, în cadrul Referendumului Naţional care s-a desfăşurat concomitent cu primul tur al alegerilor prezidenţiale. Poate unii dintre dumneavoastră m-aţi votat pentru un nou mandat de preşedinte însă, indiferent de opţiunea avută pentru un candidat sau altul, aţi votat majoritar pentru un legislativ redus, aţi votat pentru un Parlament mai eficient şi mai transparent, care să facă legi bune pentru oameni. Împreună am câştigat atunci această luptă. Nu şi războiul. Pentru că voinţa populară, validată de Curtea Constituţională a României, continuă să fie ignorată şi astăzi de toţi cei care au pârghiile necesare pentru a o transpune în realitate. Lupta noastră pentru reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 continuă.

Mă ştiţi de ani de zile, ani în care împreună am reputat victorii importante pentru întărirea statului de drept, pentru triumful reformei în justiţie şi al declanşării luptei anticorupţie. Ani de dispute, de frământări, dar şi de victorii. Doar împreună am reuşit să aşezăm România pe drumul modernizării şi al reformelor necesare pentru dezvoltarea ţării. Poate au fost şi momente în care v-am dezamăgit. Deciziile grele pe care a trebuit să le iau în anumite situaţii de răscruce pentru ţara noastră, poate v-au afectat pe unii dintre dumneavoastră. Vă înţeleg supărarea şi vreau să vă spun că, în calitate de preşedinte, am încercat să fac tot ce ţine de mine pentru ca românii şi familiilor lor să fie cât mai puţin afectaţi de efectele crizei economice globale care a lovit şi România. Sunt un politician cu foarte multă experienţă.

Cunosc foarte bine legile şi instituţiile statului, modul în care funcţionează şi, mai ales, care sunt pârghiile şi mecanismele prin care acestea pot să fie puse în slujba cetăţeanului. Îmi pasă de România şi vreau să fac tot ce pot pentru repunerea în drepturi a Ţării. Am, încă, o energie care îmi dă încrederea că îmi pot servi în continuare ţara, de aceea m-am decis să intru într-o nouă luptă, la finalul căreia să fiu în postura de a vă reprezenta ca senator în Parlamentul României.

Împreună cu Partidul Mişcarea Populară, un partid nou, dar membru cu drepturi depline în marea familie a Popularilor Europeni, o formaţiune cu oameni profesionişti, care au calificarea, dar şi experienţa politică şi administrativă care să îi recomande, luptăm pentru Legea sănătăţii – care schimbă radical actualul sistem necompetitiv, luptăm pentru Legea educaţiei – care stopează reţeaua plagiatelor şi introduce un curriculum adecvat cerinţelor pieţii muncii, luptăm pentru susţinerea natalităţii – prin creşterea numărului de creşe şi de grădiniţe, luptăm pentru o agricultură performantă şi un mediu sănătos – prin derularea unor programe masive de reîmpădurire, luptăm pentru o Românie puternică, în stare să ne ofere tuturor posibilitatea să muncim şi să ne creştem copiii şi nepoţii aici.

Totodată, doresc să vă asigur că fondurile europene destinate României vor fi cheltuite integral, în mod eficient şi transparent, pentru binele şi bunăstarea tuturor românilor. Funcţia de şef de stat presupune extrem de mult timp pentru cântărirea şi evaluarea deciziilor pe care trebuie să le iei în numele cetăţenilor pe care îi serveşti. De foarte multe ori, timpul devine cel mai mare duşman al preşedinţilor.

Uneori, evenimente imprevizibile te constrâng să faci mai mult ceea ce trebuie, şi mai puţin ceea ce vrei sau ceea ce ţi-ai propus să faci pentru ţara ta. În toţi aceşti ani am învăţat să ascult. De aceea mă angajez să mă consult periodic cu dumneavoastră în privinţa proiectelor pe care le voi promova în Parlament împreună cu colegii mei din Partidul Mişcarea Populară.

Unul dintre aceste proiecte importante este Unirea României cu Republica Moldova. La finalul celui de-al doilea mandat de preşedinte am sperat că pot să transfer uriaşa experienţă pe care am acumulat-o în cei 24 de ani de carieră în politică şi administraţie stând în afara politicii. Am realizat că nu se poate.

De aceea, unul dintre principalele obiective pe care mi le-am propus pentru acest mandat de senator este să pregătesc din interiorul Parlamentului şi al Partidului Mişcarea Populară o generaţie de tineri capabili să construiască o Românie corectă şi puternică. Dumneavoastră aveţi un singur vot, dar votul acesta poate însemna o şansă uriaşă pentru viitorul României.

Contez pe dumneavoastră, dragii mei români, care aţi dovedit mereu că aţi ştiut să alegeţi ceea ce este mai bine pentru ţară. Mulţumesc tuturor celor care, după ce vor citi aceste rânduri, îşi vor aminti măcar una dintre situaţiile în care m-am luptat pentru România! Ştiu că sunteţi mulţi şi vă asigur de întreaga mea consideraţie!

Ne vedem la vot, pe 11 decembrie 2016!



Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Traian Băsescu

 

 

Realizat de catre STIRIACTUALE  la comanda PMP Prahova Cod AEP 11160002

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro