Joi, 28 martie 2024 - 8:37:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Se pregăteşte un nou tip de RCA


10 decembrie 2014

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) vrea să introducă un nou concept de RCA, continuu, iar cei care leagă poliţele să beneficieze de un bonus.

Anunţul a fost făcut de preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, în faţa comisiei de Buget din Camera Deputaţilor, unde a fost chemat să dea explicaţii despre cât şi când se vor scumpi asigurările de răspundere obligatorie. În timp ce brokerii de asigurări şi service-urile spun că în 2015 vom plăti cu până la 30 la sută mai mult, Mişu Negriţoiu spune că poliţele nu ar trebui să se scumpească cu mai mult de 3-5 la sută.

Autoritatea de Supraveghere Financiară va face însă Verificări la firmele de asigurări, pentru a se lămuri de ce asigurările RCA pentru şoferii tineri sunt de câteva ori mai scumpe faţă de cele plătite de un şofer cu experienţă. Firmele au preluat modele de afară unde la calcularea riscului intră vârsta sau localitatea de reşedinţă a asiguratului, cum e oraşul, traficul, frecvenţa accidentelor. De pildă, în New York asigurarea maşinii este de trei ori mai scumpă decât cea din localităţi mici din Long Island, care e destul de aproape.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro