Vineri, 29 martie 2024 - 10:31:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum scăpăm mai repede de aerul cald din interiorul maşinii pe caniculă?


17 mai 2017

Saptamana care tocmai a trecut a fost una calduroasa. Am simtit cu totii valul de caldura si asta este si motivul pentru care m-am gandit sa urmatorul material.

Da, zilele trecute am pornit aerul conditionat al masinii, pentru prima data in acest an, si mi-a venit o idee despre cum sa facem sa nu murim de caldura cand intram in masina pe canicula. V-ati gandit si voi la acest subiect? Poate ca da!

Haideti sa vedem impreuna ce putem face in acest sens. Iata cativa pasi pe care putem sa ii facem pentru a potoli un pic canicula din masina, inainte sa intram in ea.

Deschideti geamurile din telecomanda

Acest sfat este unul bun pentru cei ce au aceasta posibilitate. Daca aveti in dotarile masinii aceasta caracteristica ea este utila pe timp de canicula. Folosind telecomanda masinii, veti putea deschide geamurile de la distanta, si astfel in interior se va crea un mic curent, care va schimba aerul cald.

Si daca nu aveti posibilitatea de a deschide geamurile din telecomanda, puteti sa le deschideti cand va urcati in masina si apoi sa o lasati asa un pic.

Montaţi folie solară pe geamuri

Asta este, conform specialistilor, una dintre cele mai bune metode de a scapa de caldura din masina. Nu va grabiti insa, sa va montati singuri folia solara. Nu, folia aceasta se monteaza in ateliere specializate de detaling auto.

Rolul foliei este acela de a bloca razele UV si de a reduce nivelul de caldura din masina. Suna bine, nu-i asa? Toti cei care au deja acest tip de folie sustin ca ea este o adevarata minune impotriva caldurii. Si daca va intrebati cat de legala este, va spunem ca folia este legala pentru geamurile din spate. Si asa e bine, nu? Geamurile cu folie trebuie insa omologate conform Directivei 99/22/CE sau cu Regulamentul 43 CEE-ONU.

Cumparati-va un parasolar

O metoda mai putin costisitoare este montarea unui parasolar pe bord. Desi foarte multi soferi sunt de parere ca parasolarele sunt inutile, noi va spunem ca ele sunt bune pentru a pastra cat de cat o temperatura mai mica in interiorul masinii. Si daca mai spunem ca este o metoda foarte putin costisitoare, cred ca v-am convins, nu-i asa?

Porniti aerul conditionat.... pe treapta cea mai mica

Multi soferi gresesc atunci cand se urca intr-o masina incinsa de soare si pornesc AC pe treapta cea mai mare, in speranta ca se va racori mai repede. Gresit! Aceasta actiune nu face decat sa intarzie racirea interiorului. Specialistii spun ca aerul conditionat trebuie pornit pe treapta cea mai mica, pana simtim ca temperatura scade. In acest timp putem sa lasam si geamurile in jos, pentru o mai buna circulare a aerului.

Daca aveti trapa e timpul sa o deschideti

Daca masina pe care o detineti are trapa, atunci e cazul sa o deschideti atunci cand va urcati in masina.Dar nu uitati sa deschideti si geamurile in acelasi timp. Cei care au deja o trapa la masina spun ca aerul cald iese mai repede si masina se raceste imediat.

Cei mai norocosi, care au o masina decapotabila, pot sa decapoteze masina pentru cateva minute, inainte de a porni la drum. Asa vor reusi rapid sa elimine tot aerul cald din interior.

Portbagajul.....trebuie deschis si el

Portbagajul poate fi deschis si el, pentru a scapa de aerul cald din masina. Asa ca nu uitati sa il deschideti, impreuna cu restul geamurilor. Aerisirea se va face mai repede daca deschizi tot ce se poate!

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro