Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 11:23:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce probleme poate ridica Timbrul de mediu


5 ianuarie 2013

Guvernul a ales: "Poluatorul plăteşte" taxa auto mai mare, ceea ce va descuraja vânzarea de maşini vechi, spun reprezentanţii pieţei.

Timbrul de mediu, numele pe care îl va purta noua taxă auto, care o va înlocui pe cea de primă înmatriculare, îi va ustura cel mai tare pe românii cu venituri reduse, care au, de regulă, maşini mai vechi. Maşinile noi, nepoluante, vor beneficia de o taxă mai mică, în timp ce maşinile vechi, mai poluante, de o taxă mai mare, a declarat premierul Victor Ponta.


Constantin Stroe, reprezentantul Dacia, a declarat pentru EVZ, că era normal ca Guvernul să respecte principiul „poluatorul plăteşte”. Acesta a spus că guvernul Boc a oferit celor cu maşini mai vechi, cumpărate înainte de 2007, posibilitatea de a-şi vinde anul trecut autoturismele. „Din păcate, mai sunt însă şi nostalgici care nu au profitat de oportunitate”, a spus Stroe.

În opinia lui Augustin Hagiu, dacă noua taxă va urma modelul timbrelor de mediu din alte state, va fi un impozit care se va plăti anual şi care va creşte pe măsură ce maşina devine mai veche şi poluează mai mult. Însă, există câteva probleme pe care le-ar putea ridica aceasta. „Dacă se va calcula în funcţie de capacitatea cilindrică şi de gradul de poluare, atunci trebuie ca guvernanţii să aibă în vedere şi vehiculele comerciale, cu capacităţi cilindrice foarte mari.

Ideal ar fi ca accentul să se pună pe gradul de poluare al maşinilor”, a spus Hagiu. În plus, a remarcat acesta, ce se va întâmpla cu cei care au achitat deja taxa de primă înmatriculare şi pe cea de poluare, şi care vor trebui să plătească anual, din nou, timbrul de mediu.

Sursa: evz.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro