Vineri, 29 martie 2024 - 1:38:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tesla Motors va deschide fabrici în Europa şi Asia


27 august 2013

Fabrica Tesla Motors din Fremont-California va produce în acest an cel puţin 21.000 de autoturisme de lux Tesla S, care costă peste 70.000 de dolari. Compania anticipează că va dubla producţia de la Fremont anul viitor, titrează Mediafax.

Fabrica are un potenţial de până la 500.000 de autoturisme pe an, însă lansarea unui automobil de dimensiuni mai mici decât sedanul Tesla S, cu un preţ mult mai mic, necesita noi facilităţi de producţie, a declarat directorul general al companiei, Elon Musk.

"Vom încerca să amplasăm aceste fabrici aproape de oameni, aproape de clienţi, pentru a reduce la minimum costurile de logistică, legate de livrarea automobilului. Cred că, pe termen lung, Tesla va deschide fabrici în Europa, în alte zone din SUA, şi în Asia", a afirmat Musk.

Tesla Motors, care poartă numele inventatorului Nikola Tesla, a trecut pe profit în acest an, iar acţiunile companiei au crescut cu 337% pe bursă de la New York, la 150 de dolari. Valoarea de piaţă a Tesla, de aproximativ 18 miliarde de dolari, o depăşeşte acum pe cea a grupului italian Fiat, acţionarul majoritar al Chrysler.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro