Vineri, 29 martie 2024 - 6:43:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ford a demarat producţia B-MAX la Craiova


27 iunie 2012

Ford-B-MaxFord a demarat producţia de serie a automobilelor la fabrică din Craiova, complet retehnologizata şi adaptată ultimelor cerinţe ale pieţei.
Constructorul american a anunţat că, pe lângă propulsorul pe benzină de un litru, la fabrică din Craiova va mai fi asamblat încă un propulsor pe benzină, însă de 1,5 litri.


Nouă fabrică de producţie a vehiculelor este rezultatul unei investiţii de peste 500 milioane de euro efectuate de Ford. În total, constructorul auto american investeşte peste 675 de milioane de euro în producţia de motoare şi vehicule în România.

Motor mic, consum la fel, poluare pe măsură

Prima maşină care se va construi la Craiova este Ford B-MAX, un monovolum din segmentul B, produs exclusiv în fabrică din România. Ford B-MAX oferă cel mai bun acces din clasa sa în habitaclu datorită caracteristicii sale unice de a integra pilonul central în portierele fata tradiţionale şi clasice şi portierele spate glisante, asigurând o deschidere neîntreruptă de 1,5 metri ce facilitează accesul.

La eveniment a participat Traian Băsescu, preşedintele României, care de asemenea a devenit primul client pentru noul vehicul prin cumpărarea primului exemplar Ford B-MAX ce intră de acum în producţie la noua fabrică.
Noul B-MAX este de vânzare în Europa spre sfârşitul acestui an şi va fi lider de clasa la consumul de combustibil şi emisii CO2 în ambele versiuni de motorizare - motorină şi benzină. De exemplu, având sistemul Ford Auto-Start-Stop că standard, motorul EcoBoost de 1,0 litri şi 120 CP al Ford B-MAX atinge emisii CO2 de 114g/km şi un consum de combustibil de 4,9 l/100 km (57,6 mpg), fiind cu 15 la sută mai economic decât principalii săi competitori.
B-MAX va fi disponibil cu ambele versiuni de 100 CP şi 120 CP ale motorului EcoBoost de 1,0 litri. Ambele versiuni ale EcoBoost 1,0 litri sunt de asemenea construite la Craiova.
B-MAX se număra de asemenea printre maşinile mici cele mai avansate din punct de vedere tehnologic din Europa. Este echipat cu Active City Stop, ce poate sesiza o posibilă coliziune la viteza mică şi acţionează automat asupra frânelor. B-MAX va fi prima maşină în Europa ce oferă Ford SYNC cu Emergency Assistance, sistemul avansat de asistenta a şoferului, controlat prin voce.
Siguranţă este un alt punct forţe pentru noul vehicul. Ford se aşteaptă ca B-MAX să primească un punctaj de cinci stele de la Euro NCAP conform noului şi mai exigentului protocol.

Secţia de vopsitorie, la ultimele standarde în domeniu

"Producţia de serie de automobile şi motoare la Craiova aduce un nivel nou de producţie sofisticată în Europa de Est", a spus John Fleming, vicepreşedinte Producţie şi Forţa de muncă, Ford Motor Company. "Astăzi Craiova este una din cele mai competitive şi moderne fabrici de producţie în reţeaua globală de fabricaţie a Ford şi, într-adevăr, din industria auto globală, cu facilităţi de înaltă tehnologie cum este, de exemplu, secţia de vopsitorie de înaltă clasă. "
Ford a confirmat, de asemenea, astăzi începerea construcţiei unui al doilea motor la Craiova, motorul de 1,5 litri pe benzină, ce va intra în producţie de serie la începutul anului viitor. Mai multe detalii în această privinţă vor fi oferite la o dată ulterioară.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro