Joi, 28 martie 2024 - 4:00:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


GM bate palma cu Isuzu


1 mai 2012

gmProducătorul auto american General Motors va începe negocierile pentru preluarea unui pachet de 10% din acţiunile producătorului japonez de camioane Isuzu Motors.

Cei doi producători auto ar urma să vândă împreună vehicule comerciale în Asia şi în America Centrală şi de Sud, potrivit Reuters. Finalizarea acestei tranzacţii ar reînvia o alianţă de acum 35 de ani, încheiată odată cu restructurarea General Motors din 2006. Nouă alianţa ar putea determina şi ieşirea Toshiba Corp din acţionariatul producătorul japonez, aceasta deţinând 5,9% din titlurile Isuzu.
Isuzu va încheia şi discuţiile cu Volkswagen, cu toate că negocierile privind livrarea de camioane către Volkswagen în Thailanda continuă. Compania producătoare de camioane nu a putut fi contactată pentru comentarii.


Colaborarea dintre GM şi Isuzu ar putea să pornească la începutul lunii mai, reprezentanţii celor două companii, Susumu Hosoi de la Isuzu şi Dan Akerson de la GM, urmând să semneze un acord în această vară.
Cei doi au în vedere dezvoltarea în comun de camionete pentru Asia de Sud. Un pachet de 10% din Isuzu ar face din General Motors cel mai mare acţionar, depăşind Mitsubishi Corp, care deţine o participaţie de 9,2%. Cei doi au convenit să mărească miza participaţiei în viitor, potrivit presei internaţionale.


Cu toate acestea, scepticii considera că Isuzu ar putea să ţină deoparte o "felie" importantă din portofoliul de acţiuni pentru a-şi păstra independentă în managementul şi dezvoltarea companiei.
Constructorul auto american General Motors Co. a anunţat că în 2011 a înregistrat un profit record, la doi ani după ce a fost salvat de la faliment de contribuabilii americani.


Datorită vânzărilor solide din SUA şi China, GM a înregistrat în 2011 un profit net de 7,6 miliarde de dolari, depăşind precedentul record de 6,7 miliarde de dolari înregistrat în 1997, în perioada de boom a vânzărilor de camionete şi autovehicule de teren.
Divizia din America de Nord a înregistrat un profit înainte de taxe de 7,2 miliarde de dolari, în schimb GM a pierdut 700 milioane de dolari înainte de taxe în Europa şi 100 milioane de dolari în America de Sud.


Veniturile anuale au crescut cu 11% până la 105 miliarde de dolari. În 2011 vânzările globale ale GM au crescut cu 7,6% până la 9,03 milioane vehicule, ceea ce i-a permis grupului american să redobândească titlul de cel mai mare constructor auto din lume.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro