Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 6:30:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Noul BMW, economic si rapid


8 iulie 2012

bmwCifre impresionante pentru primul BMW Seria 3 hibrid din istorie. BMW a publicat astăzi primele imagini şi date oficiale ale noului său model.

BMW Seria 3 Configurator

BMW revoluţionează ideea hibridelor în clasa medie. Dacă până acum consideram că hibridele sunt modele construite exclusiv pentru un consum foarte mic, primul Seria 3 full-hibrid răstoarnă complet această logică, prezentând o maşină cu performanţe excelente atât pe şosea cât şi la capitolul consum.

Prezentat oficial astăzi, noul Seria 3 în versiunea hibrid a fost botezat oficial ActiveHybrid 3. Modelul are sub capotă celebrul motor de 3.0 litri cu şase cilindri în linie care dezvoltă 306 cai putere de pe versiunea 335i a generaţiei anterioare, acesta fiind însă acompaniat de un motor electric care dezvoltă şi el 55 de cai. Unitatea electrică este alimentată de o baterie litiu-ion aflată sub portbagaj. Transmisia este asigurată de o cutie automată cu opt rapoarte care transmite puterea dezvoltată de cele două motoare (340 de cai putere în sarcină maximă) către roţile din spate.

Esential 5.3 secunde este timpul noului BMW ActiveHybrid 3 pentru 0-100 km/h.

5.9 litri/100 km este consumul mediu mixt anunţat de constructor.

340 de cai putere este puterea maximă dezvoltată în paralel de cele două motoare de sub capotă.

Cea mai interesantă parte este cea a performanţelor. Astfel, noul BMW ActiveHybrid 3 reuşeşte un raport performanţe/consum de neegalat: 5.3 secunde pentru 0-100 km/h şi doar 5.9 litri/100 km în regim mediu mixt. Evident, la cifrele consumului îşi aduce aportul şi un sistem Start-Stop etern prezent pe versiunile sau modelele hibride (şi nu numai) ale costructorilor auto.

Modelul german oferă şi posibilitatea rulării în mod full-electric dacă nivelul de încărcare al bateriei permite acest lucru. Astfel, BMW ActiveHybrid 3 promite o autonomie de 4 kilometri cu bateria plină la o viteză medie de 35 de km/h, modul electric putând fi activat la viteze de până la 75 km/h.

DESIGN

La nivel estetic, modelul bavarezilor se diferenţiază de restul versiunilor Seria 3 printr-o nuanţă specială bleumarin de caroserie, dar şi prin logo-ul ActiveHybrid regăsit pe montanţii lunetei şi prin jantele speciale de 18 inch botezate Streamline. Partea interesantă este că, la fel ca toate celelalte versiuni ale lui Seria 3, noul ActiveHybrid 3 poate fi personalizat prin liniile de caroserie Sport, Modern sau Luxury, dar şi prin adăugarea unor elemente M Sport.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro