Vineri, 29 martie 2024 - 10:44:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Renault Clio 4 a fost lansat oficial în România


20 octombrie 2012


Renault Clio 4, modelul care exprimă cel mai bine reînnoirea designului Renault, a fost lansat ieri în România. Noul model este disponibil încă de pe 18 octombrie în toată reţeaua Renault din România, cu preţ de pornire de 10.200 euro, TVA inclus.

Prezentat în premieră la Salonul Auto de la Paris 2012, pentru presă din România, noul Clio a fost lansat oficial pe 15 octombrie, în cadrul unui eveniment în care totul, de la decor, până la discursuri şi momentul artistic au accentuat starea pe care ţi-o imprimă noul Clio- pasiunea. România este una dintre primele ţări din Europa în care noul model este disponibil pentru cumpărare.Capitalizând atuurile intrinseci ale lui Clio – o maşină extrem de versatilă în viaţa de zi cu zi – Renault lansează noua generaţie, Clio 4, ce aduce în prim plan puterea de seducţie şi pasiunea. Promisiunea de inovaţie continuă exprimată de semnătura de brand Renault, „Drive the change”, este reflectată foarte puternic de noul Clio. Astfel, Renault Clio 4 deschide un nou capitol în materie de design, marcat de influenţa lui Laurens van den Acker. Inspirat de prototipul DeZir, designul noului Clio se remarcă prin forma fluidă şi liniile curbe, care emană căldură şi senzualitate.

Thomas Dubruel, Director General Renault Commercial Roumanie, a declarat: „Clio este un model iconic pentru Renault şi suntem foarte mândri că cea mai recentă versiune a sa îmbină designul inovator cu o gamă de dotări fără precedent pentru segmentul din care face parte. Ne aflăm într-un moment istoric: Clio 4 marchează începutul unei noi ere pentru Renault, mai ales din punct de vedere al designului. Ne bucurăm că am reuşit să facem lansarea noului Clio în România în acelaşi timp cu cele mai importante ţări din Europa.”

Noua generaţie Clio propune o serie de evoluţii importante faţă de modelul precedent şi se evidenţiază prin următoarele caracteristici:

Gama de motorizări care vizează leadership-ul pe piaţă în ceea ce priveşte consumul şi emisiile de CO2, cu: Noul motor în 3 cilindri pe benzină: Energy TCe 90 Stop & Start (consum mixt 4,5 l/100 km şi 105 g CO2/km) Motorul Energy dCi 90 Stop & Start (consum mixt 3,6 l/100 km şi 93 g CO2/km)

Modelul performează la capitolul siguranţă activă şi pasivă, obţinând 5 stele la crash testele Euro NCAP, în condiţiile în care criteriile de evaluare au devenit mai stricte decât în anii precedenţi. Proiectat cu rigurozitate, Noul Clio este fabricat la cele mai exigente standarde de calitate Renault.

Gama Clio 4 cuprinde trei versiuni de echipare, Authentique, Expression, Dynamique şi patru motorizări: 1,2 16V 75 CP/Energy TCe 90 (benzina) şi 1,5 dCi 75 CP/Energy dCi 90 (diesel).

Printre echipamentele standard regăsim: airbaguri frontale şi laterale cap-torace pentru şofer şi pasager, ESP (controlul traiectoriei) cu HSA (asistenţă la urcarea în pantă), tempomat-limitator de viteză (Cruise Control), faruri de zi LED, card de acces şi demaraj al vehiculului, oglinzi retrovizoare reglabile şi degivrante electric.

Preţurile de listă pornesc de la 10.200 euro (inclusiv TVA), pentru versiunea de intrare în gamă, Authentique 1,2 16V 75 CP şi ajung până la 14.500 euro (inclusiv TVA) pentru versiunea Dynamique Energy dCi 90.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro