Joi, 25 aprilie 2024 - 7:17:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


SEAT Leon-pentru împătimiţii de tuning


15 aprilie 2012

seatSEAT Leon are caracteristici capabile să mulţumească chiar şi cel mai pretenţios împătimit al tuningului de automobile. Pentru weekend-urile tale în care adori să te plimbi, specialiştii de la SEAT ţi-au pregătit o maşină cu dotări de ultimă oră, linii sportive, proporţii compacte şi forme avangardiste.

Indiferent unde mergi într-un SEAT Leon, eşti în viitor. De la un capăt la altul, acest bolid interpretează fiecare centimetru pătrat de drum cu dotările sale tehnologice de ultima generaţie, făcând calcule de precizie astfel încât să te bucuri de o experienţă de condus dinamica şi sportivă, dar în acelaşi timp sigură şi confortabilă.

Bară de protecţie faţă, farurile şi grila radiatorului au fost reproiectate, astfel încât apariţia sa să fie şi mai frapantă. Desenate în formă de ochi de linx, farurile compun, împreună cu grilă masivă a radiatorului, o imagine agresivă şi impunătoare.
Haionul impunător este încadrat de două stopuri alungite, iar în partea superioară de un eleron discret şi de a treia lampă de stop. Elegant, logo-ul mare SEAT, plasat central, îndeplineşte funcţia de mâner pentru portbagaj.

seat2La nouă transmisie automată DSG cu 7 trepte de viteză (dublu ambreiaj), disponibilă în combinaţie cu unele motorizări, cum ar fi cea de 1.8 TSI 160 CP, treptele de viteză pot fi schimbate şi manual, acţionând butoanele de pe volan.
Tehnologia există pentru a ne face viaţa mai uşoară. Şi ce poate fi mai util decât o pereche suplimentară de ochi atunci când efectuezi parcarea laterală?
Senzorii de parcare fata şi spate (senzori parcare spate standard pentru modelele FR şi Cupra R), integraţi în bară de protecţie, te avertizează în cazul în care maşina se apropie prea mult de un obstacol şi îţi permit să urmăreşti manevrele de parcare pe ecranul sistemului de navigaţie.
În plus, portul combinat intrare auxiliară/USB (dotare standard începând cu linia de echipare Style), îţi permite să iei oricând la bord cu tine muzica preferată, pe stick sau iPod.
Leon este cel mai sportiv model al gamei SEAT. Performanţele dinamice sunt redefinite prin noile tehnologii, prezentate în premieră pentru această generaţie de Leon.


seat1Gama Leon oferă trei motorizări Diesel - de la economicul 1.9 TDI 105 CP, până la puternicul 2.0 TDI 170 CP, disponibil pe echiparea FR. Acesta din urmă oferă un cuplu impresionant, de 350 Nm, disponibil încă de la 1800 rpm.


Tehnologia FSI este definită de un consum care rivalizează cu motorizările Diesel, datorită noii tehnologii de injecţie directă, dar şi de o sportivitate de invidiat. Motorizarea de top este versiunea Turbo FSI de 2 litri şi 240 CP, disponibilă pe versiunea Cupra.
În ceea ce priveşte caroseria, folosirea unor oteluri speciale şi a tehnologiei de sudură cu laser oferă modelului Leon o structură rigidă şi foarte rezistentă. În acelaşi timp, pentru a maximiza siguranţa pietonilor, caroseria este capabilă să absoarbă o mare cantitate de energie, într-o manieră atent controlată.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro