Miercuri, 24 aprilie 2024 - 7:33:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un nou ARO se va construi la Gura Humorului


2 aprilie 2012

aroUn nou automobil de teren românesc se va construi la Gura Humorului. Firma care va pune în practică ambiţiosul proiect este Bucovina Vehicles, care îl are printre acţionari pe senatorul PDL Sorin Fodoreanu.

La Gura Humorului firma va construi o fabrică de asamblare a unei autoutilitare 4x4 pentru fermieri, investiţia fiind de 104 milioane de euro şi va crea în prima fază 1701 locuri de muncă directe. Bucovina Vehicles SA a depus, joi, o cerere de concesionare a 25 de hectare de teren în oraş cu acces la utilităţi, apă, canalizare, gaze naturale şi energie electrică.

Potrivit senatorului PDL Sorin Fodoreanu, unul dintre acţionarii firmei, autoutilitara multifuncţională este o invenţie a sa şi a inginerului Mihai Ciobanu. Ea combină elemente din aviaţie şi auto, iar prototipul a fost omologat şi este ţinut "sub cheie", a declarat Fodoreanu pentru Mediafax.

El a precizat că autoutilitara este 4x4, cu platformă şi va fi destinată fermierilor întrucât permite ataşarea de diverse dispozitive agricole, dar şi pentru construcţii în munţi. Fodoreanu a explicat că această maşină are o caroserie din tablă foarte uşoară, flexibilă, foarte rezistentă şi permite o greutate utilă mult mai mare decât la alte autovehicule de acest fel.

Fabrica a fost proiectată în urma unui studiu de fezabilitate, împreună cu o firmă din Cehia. Ea va avea linii de asamblare, hale, piste de încercare, iar secţii de subansambluri, cum ar fi tapiţeria sau instalaţia electrică, ar putea fi construite la Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni.

Motorizarea ar putea fi asigurată de Ford, dar sunt luate în calcul şi alte firme pentru asigurarea unei transmisii 4x4.

Fodoreanu se aşteaptă ca în primul an fabrica să producă 20.000 de autoutilitare, urmând ca în al patrulea an să ajungă la o producţie de 40.000 de maşini.

Firma Bucovina Vehicles SA Suceava a fost înfiinţată în ianuarie 2011. Ea are cinci acţionari, printre care inginerul Mihai Ciobanu, cu 29% din capital şi Sorin Fodoreanu, cu 28%. Sorin Fodoreanu, de profesie inginer de aviaţie şi motoare de avion, este la primul mandat de parlamentar, din partea PDL


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro