Joi, 28 martie 2024 - 1:48:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bust al lui Grigore Vieru la Cahul


8 iulie 2014

Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean, a participat în oraşul Cahul (Republica Moldova) la inaugurarea unui bust al poetului Grigore Vieru. La ceremonialul de dezvelire al bustului  au fost prezenţi,  alături de  autorităţile locale, ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici şi directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău, academicianul Valeriu Matei.

Bustul este lucrarea sculptorului moldovean Ion Zderciuc, iar colectarea de fonduri pentru edificarea acestuia a demarat în anul 2011. Cu o contribuţie financiară semnificativă la realizarea bustului a venit şi Institutul Cultural Român.

„Ne bucurăm mult că poetul care a plecat de aici de la Cahul din lumea aceasta în lumea celor drepţi este astăzi aici cu noi, şi spiritul şi îngerul lui Grigore Vieru planează astăzi deasupra oraşului Cahul. El  totdeauna a iubit şi a ţinut la Republica Moldova şi la neamul românesc” a declarat Avram Micinschi, preşedintele Raionului Cahul.

Preşedintele Mircea Cosma a promis autorităţilor locale că va dona prin Funtaţia “Mihai Viteazul” pe care o conduce, un bust al marelui patriot Constantin Stere, ce urmează să fie amplasat pe o Alee a Personalităţilor ce se va dezvolta având ca bază bustul lui Grigore Vieru.

Poet al patriei şi patriotismului, poet al dragostei şi al visului, al păcii şi frăţiei, al copilului şi copilăriei, Grigore Vieru a murit în anul 2009, la Chişinău, în urma unui tragic accident de circulaţie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro