Miercuri, 24 aprilie 2024 - 2:51:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Români bucovineni, ucişi în războiul separatist din Ucraina


6 august 2014

Alţi 2 români bucovineni, victime ale conflictului din estul Ucrainei, au fost ucişi la Donbas, în estul Ucrainei, anunţă publicaţia Zorile Bucovinei din Cernăuţi. Este vorba despre tinerii Iurii Cikal din Broscăuţii Noi, raionul Storojineţ, şi Victor Babiuk - satul Oşyhliby, raionul Chiţmani.

De la începutul operaţiunii antiteroriste, în estul Ucrainei au murit 17români bucovineni, iar aproape 50 au fost răniţi.

La 27 iulie a.c., în Lugansk, în timpul desfăşurării unei operaţiuni antiteroriste, cercetaşul  batalionului „Aidar”, Ilie Vasilaş, în foto, român din satul Gârbăuţi, raionul Hliboca, a fost ucis, într-o ambuscadă, cu 5 zile înainte de a-şi  sărbători jubileul de 55 de ani.

Bucovineanul, numit şi „bătrânul” - fiindcă era unul din cei mai experimentaţi ostaşi din batalionul „Aidar” - a luptat şi în Afganistan, iar din decembrie 2013, când a aflat că organele represive ale fostului regim i-au bătut pe studenţi, s-a dus voluntar pe EuroMaidanul din Kiev, pentru a-i apăra. Ilie Vasilaş a fost înmormântat vineri, 1 august a.c., în cimitirul din satul său natal.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro