Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:08:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


“Lupii galbeni” din Chişinău, conduşi de o femeie!


31 august 2014

FC Dacia Chişinău este cea mai puternică echipă de fotbal din Chişinău, care joacă în Divizia Naţională a R.Moldova, doar Sherif Tiraspol fiindu-i superioară. De remarcat faptul că acest club are sigla şi culorile asemănătoare cu FC Petrolul, chiar şi spectatorii sunt cunoscuţi sub numele de “lupii galbeni”. Acest prestigios club de fotbal a avut ca preşedinte, timp de 5 ani (2008-2013), o femeie foarte frumoasă, Zinaida Jioară.Începînd din această primăvară, ea are însă un nou job: director general al postului TV Moldova Sport, care s-a lansat începînd cu 30 mai. Iată ce a declarat ea unui reporter de la Curentul.md.despre sport şi televiziune:

În cadrul noii mele activităţi vreau să deschid noi viziuni în ceea ce ţine de proiectele sportive, emisiuni inedite,  astfel încît să ajungem la uşa fiecărui sportiv şi amator al sportului. Schimbările în sine vor veni o dată cu implementarea sarcinilor stabilite, a studierii statisticilor şi trendurilor în domeniu, desigur cu o conlucrare şi susţinere reciprocă cu instituţiile sportive Un astfel de canal este o necesitate pentru societatea noastră. Moldova Sport înseamnă obiective clare pentru dezvoltarea sportului şi cultivarea în societate a modului sănătos de viaţă. De asemenea, ne dorim o informare  echidistantă şi promptă despre sfera sportului, pentru că educaţia fizică şi sportul nu înseamnă doar emoţiile marilor competiţii şi rezultatele acestora, dar  şi  miile de ore de antrenament şi sacrificiu în condiţii diverse. Moldova Sport va evidenţia şi promova tinerele talente, dar va oferi şansă de etalare a actualilor şi foştilor campioni ai sportului naţional. Nu va lipsi fireşte fotbalul, pe care, mărturisesc, îl cunosc destul de bine.

Mărturisesc că nu mi-a fost uşor să administrez un club de fotbal, care include o cu totul altă abordare, legislaţie, organizare, totul în tentă de competiţie şi fotbal. În schimb, Moldova Sport cuprinde, pe lângă administrare, organizare şi producţie, un spectru mult mai larg şi diversificat în domeniul sportului şi a jurnalismului. Deocamdată, nu pot vorbi despre greutăţi, pentru că a implementa din start bazele profesionalismului şi calităţile manageriale ne oferă acea comoditate în muncă indiferent de activitate, astfel că evit să cântăresc munca cu fotbaliştii şi cea cu jurnaliştii, mai ales că în activitatea mea de zece ani în fotbal, am avut permanent tangenţă cu mass-media, ceea ce este un lucru benefic noii mele activităţi”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro