Vineri, 29 martie 2024 - 4:01:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prahova, prezentă la expoziţia “FABRICAT IN MOLDOVA” – 2015


7 februarie 2015

 “Cloşca cu puii de aur”, dăruită Chişinăului

Pentru a opta oara consecutiv, Camera de Comert si Industrie Prahova – judeţ al cărui PIB este mai mare decât al R.Moldova - a organizat  participarea unei delegatii economice prahovene la manifestarile prilejuite de cea de-a XIV-a editie a Expozitiei Nationale “Fabricat in Republica Moldova”, din Chisinau.

Din delegatia prahoveana, condusa de Aurelian Gogulescu, presedintele CCI Prahova, având şi calitatea de vicepreşedinte al Comitetului pentru Strategii Camerale din România,  au facut parte reprezentatii unor firme cu activitate in domeniile: procesare miere, productie de dopuri din plastic, servicii de ambalare profesionala pentru export.

Expozitia de la Chisinau, desfasurata in cadrul complexului expozitional Moldexpo, a avut o tematica generala si a reunit, in cadrul a doua pavilioane expozitionale, pe o suprafata de 1300 m.p., peste 200 companii moldovenesti reprezentand atat domenii tehnice, cat si productia de bunuri de larg consum – industria alimentara, industria de bauturi, imbracaminte, incaltaminte, mobila, utilaje agricole.

Cu acest prilej, membrii delegatiei economice prahovene au participat la o serie de acţiuni conexe Expoziţiei, precum: Forumul de afaceri intitulat «Oportunitati comerciale si investitionale in Regiunea Marii Negre » - in cadrul caruia  oficiali guvernamentali ai Republicii Moldova au subliniat importanta cresterii implicarii Republicii Moldova in parteneriate economice si comerciale in ansamblul OCEMN, iar firmele romanesti au purtat discutii cu potentiali parteneri moldoveni ; masa rotundă  « Oportunitati de promovare a produselor moldovenesti in China, ţara unde  CCI Prahova are o puternică reprezentanţă economică ; «Gala Business-ului Moldovenesc». In cadrul acestei gale au fost decernate premiile pentru cele mai performante firme, laureate ale concursurilor „Marca comercială a anului”, „Premiul pentru realizări în domeniul calităţii” si Medalia de Aur a Expoziţionale „Fabricat în Moldova”. Un moment inedit al acestei gale, primit cu aplauze, a fost cadoul simbolic oferit preşedintelui CCI a R.Moldova de către Aurelian Gogulescu, cadou cu o puternică semnificaţie, respectiv o replică a tezaurului de la Pietroasa – Cloşca cu puii de aur ».

De remarcat şi faptul că Aurelian Gogulescu  preşedintele CCI Prahova, a purtat discutii cu reprezentantii CCI a Republicii Moldova, cu PirkkaTapiola - şeful Delegatiei Uniunii Europene la Chisinau, Ingrid Tersman – ambasadorul Suediei în R.M., Octavian Calmic – viceministrul Economiei Republicii Moldova, dar şi cu alte importante personalităţi moldoveneşti : Nicolae Timofte – presedintele Republicii, prof.univ.dr. Gh. Ciocanu - Universitatea de Stat din Moldova, Dorin Chirtoacă - primarul Chişinăului, Marius Lazurca – ambasadorul României în RM ş.a. În cadrul acestor discuţii s-a evidentiat nevoia unei implicari mai puternice a sistemului cameral românesc, ca pârghie esentială pentru stimularea colaborarii economice bilaterale, prin relatia dintre cele doua camere de comert nationale, dar si prin implicarea camerelor judetene.

Ca o concluzie a intâlnirilor avute si a discutiilor purtate la Chisinău, putem evidentia un interes major al colaboratorilor din Republica Moldova pentru relatia cu Romania, pe toate planurile, iar in ceea ce priveste domeniul economic,  importantul potentialul existent are inca resurse mari care pot fi valorificate prin efortul si implicarea sustinuta a celor doua parti. Totodata, expertiza si bunele practici ale reprezentantilor celor doua sisteme camerale pot fi valorificate in beneficiul reciproc.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro