Joi, 28 martie 2024 - 11:06:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Leancă încă se gândeşte dacă va părăsi PLDM


19 februarie 2015

Fostul premier moldovean Iurie Leancă a făcut declaraţii pentru presă după învestirea Guvernului Gaburici. Sursa a declarat că azi PCRM a umilit PLDM, partidul din care face parte, "un partid născut în lupta anti-comunistă". Vorbind despre viitorul său politic, Leancă a spus că încă se mai gândeşte în privinţa unei decizii finale.

„E o zi care înseamnă un pas înapoi pentru parcursul european. Trei partide pro-europene au câştigat majoritatea în Parlament şi două luni şi jumătate au pus la încercare răbdarea oamenilor. Situaţia financiară s-a deteriorat, la fel şi situaţia regională. Azi avem guvern minoritar pentru că nu s-a dorit unul majoritar. Este un guvern construit cu Partidul Comuniştilor. Nimic nu va fi votat fără PCRM, iar PD şi PLDM va trebui să negocieze fiecare pas cu comuniştii. Este ziua în care Voronin umileşte partidul din care fac parte, un partid născut din lupta anti-comunistă. Voronin conduce azi parada în R. Moldova. În noiembrie mulţi cetăţeni m-au sfătuit să părăsesc partidul. Am decis atunci să nu trădez partidul din care fac parte. Nu am trădat nici azi cetăţenii şi valorile PLDM, deci nu am votat alături de PCRM pentru un guvern minoritar. 

(...)

Teamă îmi e că astăzi ţara îşi pierde credibilitatea acasă şi în afara ei. Sper că noul guvern să menţină R. Moldova pe un trend ascendent şi să stabilizeze întâi şi întîi piaţa valutară. În ceea ce priveşte viitorul meu politic voi lua o decizie în viitorul apropiat. Traiectoria pe care o voi urma trebuie să respecte în cel mai bun mod viziunea cetăţenilor"., a spus Leancă

PD, PLDM şi PCRM au votat pentru învestirea noul Guvern al Republicii Moldova  condus de fostul director Moldcell şi Azercell, Chiril Gaburici.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro