Joi, 25 aprilie 2024 - 3:04:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Republica Moldova nu va depune cerere de aderare la UE în 2015


26 martie 2015

Republica Moldova nu va depune cerere pentru obţinerea statutului de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană la summitul Parteneriatului Estic de la Riga, prevăzut să aibă loc la 21-22 mai, a sugerat joi ministrul moldovean de externe, Natalia Gherman, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său din Letonia, Edgars Rinkevičs, a cărui ţară exercită în prezent preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, potrivit Jurnal.md, citat de Agerpres.

"Un obiectiv foarte important pentru actualul guvern este pregătirea lansării negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE. Se are în vedere un obiectiv pentru întreg mandatul. Cererea de aderare pentru obţinerea statutului de candidat nu este un scop în sine. Acesta este un instrument, o etapă care urmăreşte să ne pregătească pentru realizarea obiectivului strategic — lansarea următoarei etape a negocierilor de aderare la UE", a declarat Gherman.

'Summitul de la Riga este un prilej bun pentru a raporta colegilor din UE cum se dezvoltă procesul de reforme în conformitate cu Acordul de Asociere', a adăugat ministrul moldovean de externe, după discuţiile purtate cu şeful diplomaţiei Letoniei, care efectuează joi o vizită în Republica Moldova.

La rândul său, ministrul de externe al Letoniei a declarat că evenimentul de la Riga trebuie să ofere un sprijin puternic ţărilor interesate în aprofundarea relaţiilor cu UE, în special prin acordarea unei asistenţe practice pentru realizarea reformelor. 'Summit-ul Parteneriatului Estic trebuie să consemneze faptul că Acordul de Asociere nu este punctul final în relaţia RM-UE', a subliniat oficialul leton.

În vara anului trecut, preşedintele Nicolae Timofti, precum şi ex-premierul Iurie Leancă au declarat în public că Republica Moldova va depune cererea de aderare la Uniunea Europeană în anul 2015.


 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro